STUDIU Poluarea pare să reducă speranţa de viaţă a populaţiei cu 9 ani. Care este cea mai poluată capitală din lume

Poluarea aerului reduce, probabil, speranţa de viaţă a aproximativ 40% dintre indieni cu mai mult de nouă ani, potrivit unui raport publicat miercuri de un grup de cercetare din SUA, citat de Reuters.

Urmărește
2559 afișări
Imaginea articolului STUDIU Poluarea pare să reducă speranţa de viaţă a populaţiei cu 9 ani. Care este cea mai poluată capitală din lume

STUDIU Poluarea pare să reducă speranţa de viaţă a populaţiei cu 9 ani. Care este cea mai poluată capitală din lume

Peste 480 de milioane de oameni care trăiesc în centrul, estul şi nordul Indiei, inclusiv capitala New Delhi, suportă niveluri ridicate de poluare, se arată în raportul elaborat de Energy Policy Institute de la Universitatea din Chicago (EPIC).

„În mod alarmant, nivelurile ridicate de poluare a aerului din India s-au extins geografic de-a lungul timpului”, se spune în raportul EPIC.

De exemplu, calitatea aerului s-a înrăutăţit semnificativ în statul Maharashtra din vestul ţării şi în statul central Madhya Pradesh.

Raportul laudă Programul Naţional de Aer Curat (NCAP) al Indiei, lansat în 2019 pentru zonele cu niveluri de poluare periculoase, apreciind că „realizarea şi susţinerea” obiectivelor NCAP ar spori speranţa de viaţă generală a ţării cu 1,7 ani şi pe cea din New Delhi cu 3,1 ani.

NCAP îşi propune să reducă poluarea în cele 102 oraşe cele mai afectate, cu 20% -30% până în 2024, prin asigurarea reducerii emisiilor industriale şi ale automobilelor.

New Delhi a fost cea mai poluată capitală din lume pentru al treilea an consecutiv în 2020, potrivit IQAir, un grup elveţian care măsoară nivelurile calităţii aerului pe baza concentraţiei de particule din aer care dăunează plămânilor, cunoscută sub numele de PM2.5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
india,
poluare,
studiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici