Studiu: Probabilitatea de a muri într-un avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu

  • Probabilitatea de a muri într-un accident de avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu.
  • Un studiu a demonstrat că avionul este cea mai sigură formă de transport.
  • Statistic, se înregistrează un deces la aproape 14 milioane de pasageri.
Urmărește
418 afișări
Imaginea articolului Studiu: Probabilitatea de a muri într-un avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu

Studiu: Probabilitatea de a muri într-un avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu

Zborurile sunt din ce în ce mai sigure, iar riscul de a muri a fost redus la jumătate, potrivit unui studiu de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), citat de Le Parisien. Media înregistrată între anii 2018 şi 2022 în întreaga lume este de un deces la fiecare 13,7 milioane de pasageri.

Începând de la sfârşitul anilor 1960, în fiecare deceniu, riscul de a muri s-a redus la jumătate arată studiul. Între 2018 şi 2022, media a fost de un deces la fiecare 13,7 milioane de pasageri în întreaga lume, comparativ cu un deces la fiecare 7,9 milioane de pasageri între 2008 şi 2017 şi un deces la fiecare 350.000 de pasageri între 1968 şi 1977.

Studiul împarte ţările în trei categorii privind siguranţa zborurilor. Cel mai bine stau ţările UE, SUA, Muntenegru, Norvegia, Australia, Japonia, Elveţia ŞI Canada. În a doua categorie, mai puţin sigură, intră Brazilia, Bosnia, Chile, India, Qatar, Turcia şi Africa de Sud. În ultima categorie sunt celelalte ţări din lume. Totuşi, studiul arată că şi în cazul acestor ultime ţări siguranţa a crescut şi numărul accidentelor s-a înjumătăţit în perioada 2018-2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici