- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.10.2018, 17:56)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: România are a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu din Uniunea Europeană
România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriţi în Monitorul educaţiei şi formării, arată un studiu realizat de Comisia Europeană,precizând că nu a fost atinsă niciuna dintre principalele ţintele pentru 2020. Alocările din PIB pentru educaţie continuă să fie cu mult sub media UE.
Urmărește
921 afișări
Studiu: România are a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu din Uniunea Europeană
Potrivit unui raport realizat de Monitorul educaţiei şi formării al Comisiei Europene, în România se înregistrează a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu din UE.
“Proporţia tinerilor care au cel mult gimnaziu în segmentul de vârstă 18-24 ani, în perioada analizată 2014-2017, este 18,1% (neschimbat comparativ cu 2014), faţă de o medie UE de 10,6%, apropiată de ţinta de 10% pentru 2020”, se arată în raportul Comisiei Europene, ediţia 2018.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Sursa citată mai precizează că România este pe ultimul loc la ponderea absolvenţilor de studii superioare, înregistrând un procent de 26,3%, faţă de o medie europeană aproape de 40% pentru anul 2020.
“Rata de angajare a noilor absolvenţi (20-34 ani, perioada 2014-2017) este în general 76% (+ la o medie europeană de 80,2% (82% ţintă 2020); studii superioare 87,4%, peste media UE de 84,9%”, se mai arată în raport.
Sursa citată precizează că, în 2016, România a înregistrat cea mai mare creştere a cheltuielilor pentru educaţia, cu toate acestea alocarea din PIB a fost de 3,7%, în continuare unul dintre cele mai scăzute nivele din Uniunea Europeană, comparativ cu o medie europeană de 4,7% din PIB.
“Rămâne una dintre puţinele ţări care nu au atins încă niciuna dintre principalele ţintele pentru 2020, iar alocările din PIB pentru educaţie, cu toate că sunt în creştere, ele continuă să fie cu mult sub media UE. (...) Echitatea în educaţie, decalajul dintre mediul rural şi urban şi incluziunea romilor continuă să reprezinte provocări-cheie, care au consecinţe la nivelul creşterii incluzive şi a inegalităţilor în societate. (...) La nivel european, raportul arată că au fost înregistrate progrese notabile privind atingerea ţintelor pentru 2020. Totuşi, persistă unele discrepanţele între statele membre, motiv pentru care sunt necesare mai multe reforme”, se mai arată în raport.
Citeşte şi: STUDIU: 80% dintre români ştiu că sunt obligaţi să-şi asigure locuinţa contra dezastrelor naturale
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Magnus Johansson, demis de la CSM Bucureşti! EXCLUSIV Prosport | Cine l-ar putea înlocui pe banca "Tigroaicelor"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe