- Home
- Social
- (11.06.2024, 17:35)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: S-a schimbat ierarhia aspectelor primordiale pentru calitatea vieţii românilor. Odihna e pe primul loc
Raportul anual de cercetare realizat de CIPRA în luna mai 2024 alături de Reveal Marketing Research pune în evidenţă o schimbare notabilă a ierarhiei aspectelor primordiale pentru calitatea vieţii românilor.
Urmărește
2789 afișări
Studiu: S-a schimbat ierarhia aspectelor primordiale pentru calitatea vieţii românilor
Astfel, în 2024 respondenţii au clasat pe primul loc somnul/odihna, cu importanţă majoră pentru 54% dintre aceştia. Echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională a urcat pe locul doi (52%, faţă de 45% în 2023), iar alimentaţia se află pe locul trei, în cădere de pe prima poziţie pe care o deţinea anul trecut (51% faţă de 67% în 2023). Pe locurile patru şi cinci se află în continuare activitatea sportivă şi răsfăţul cu moderaţie, situat pe ultimul loc ca importanţă faţă de 2023, însă cu o creştere semnificativă, de la 28% la 34% anul acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
9 din 10 respondenţi (89%) consideră că nevoia de a dormi bine este aspectul cel mai important în viaţă pentru ei, urmată îndeaproape de nevoia de a petrece timp cu familia (86%) şi de nevoia de echilibru emoţional (86%), notează Asociaţia CIPRA.
Per ansamblu, 52% dintre respondenţi îşi evaluează calitatea vieţii ca fiind bună, 43% o consideră ca fiind medie, iar 5% o apreciază drept slabă. Cea mai bună percepţie asupra calităţii vieţii o au persoanele cu venit mai ridicat (61%) şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani.
Principalii factori de stres au rămas neschimbaţi: creşterea preţurilor, contextul economic actual şi situaţia financiară. Aspectele băneşti sunt urmate de lipsa timpului, resimţită mai acut anul acesta (49% faţă de 44%) şi responsabilităţile din familie, mai stringente şi ele (42% comparativ cu 33% în 2023).
În plus, anul acesta 40% dintre respondenţi se declară stresaţi de nevoia de a răspunde unor standarde impuse de societate. Activitatea profesională în sine (36%) şi relaţia cu partenerul de viaţă (35%) sunt şi ele stresante într-o pondere mai mare anul acesta.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe