Studiu: schimbările climei au „încetinit rotaţia Pământului” şi ar putea afecta măsurarea timpului

  • Schimbările climatice provocate de oameni au „încetinit rotaţia Pământului”.
  • Acest lucru ar putea afecta modul în care măsurăm timpul, arată un studiu.
  • „Se întâmplă lucruri fără precedent”, susţin cercetătorii.
Urmărește
895 afișări
Imaginea articolului Studiu: schimbările climei au „încetinit rotaţia Pământului” şi ar putea afecta măsurarea timpului

Studiu: schimbările climei au „încetinit rotaţia Pământului” şi ar putea afecta măsurarea timpului

Cercetătorii au stabilit că topirea gheţii din Groenlanda şi Antarctica a încetinit rotaţia Pământului. Acest lucru ar putea afecta modul în care măsurăm timpul, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nature.

Cronometrele lumii ar trebui să ia în considerare scăderea unei secunde. Ceasurile ar putea fi nevoite să sară o secundă, numită „secundă intercalată negativă”, în jurul anului 2029 pentru a menţine ora universală sincronizată cu rotaţia Pământului, potrivit studiului.

„Se întâmplă lucruri fără precedent”, a fost concluzia lui Duncan Agnew, autorul studiului şi geofizician la Instituţia Scripps de Oceanografie de la Universitatea din California, potrivit Sky News

Dacă nu ar fi fost impactul topirii gheţii, schimbarea orei ar fi fost necesară cu trei ani mai devreme, în 2026. În ultimele decenii, Pământul s-a rotit mai repede din cauza schimbărilor în miezul său, dar topirea gheţii a redus din viteză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici