Studiu. Şoferii sunt mai distraşi când folosesc sisteme de automatizare parţială

Şoferii tind să se implice în activităţi nelegate de condus, ca verificarea telefonului sau mâncatul, atunci când utilizează sisteme de automatizare parţială, arată un nou studiu al IIHS.

Urmărește
303 afișări
Imaginea articolului Studiu. Şoferii sunt mai distraşi când folosesc sisteme de automatizare parţială

Studiu. Şoferii sunt mai distraşi când folosesc sisteme de automatizare parţială

Un nou studiu realizat de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) a scos în evidenţă faptul că şoferii sunt mai predispuşi să se angajeze în activităţi nelegate de condus, cum ar fi verificarea telefonului sau mâncatul, atunci când folosesc sisteme de automatizare parţială, scrie Reuters.

Studiile au fost întreprinse pe parcursul unei luni şi au inclus două sisteme cunoscute: Autopilot de la Tesla şi Pilot Assist de la Volvo.

Sistemele de automatizare parţială, care folosesc camere, senzori şi programe pentru a regla viteza şi a menţine maşina pe banda proprie, permit uneori schimbarea automată a benzii.

Cu toate acestea, şoferii sunt obligaţi să monitorizeze constant drumul şi să fie pregătiţi să preia controlul în orice moment, majoritatea sistemelor cerându-le, de altfel, să ţină mâinile pe volan.

Studiul IIHS a arătat că, în ciuda regulilor menite să limiteze distragerea atenţiei, şoferii îşi adaptează comportamentul pentru a include activităţi nelegate de condus.

David Harkey, preşedintele IIHS, a spus că aceste rezultate arată nevoia unor măsuri de siguranţă mai clare pentru a preveni utilizarea greşită a sistemelor de automatizare parţială.

„Dacă îi antrenezi pe oameni să creadă că atenţia înseamnă doar să mişti volanul din când în când, atunci exact asta vor face”, a spus Harkey.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici