- Home
- Social
- CONSTANŢA, (12.11.2020, 12:11)
- Petru Mazilu
Studiu: Sunt mai puţine gunoaie pe plaje, însă a apărut un nou tip de deşeu, masca de protecţia
- Sunt mai puţine gunoaie pe plajele din România, însă a apărut un nou tip de deşeu: masca de protecţie.
- Este concluzia la care au ajuns membrii ONG Mare Nostrum care monitorizează în permanenţă plajele româneşti de la Marea Neagră. Rezultatele sunt influenţate de epidemia de Covid 19.
Urmărește
213 afișări
Studiu: Sunt mai puţine gunoaie pe plaje, însă a apărut un nou tip de deşeu, masca de protecţia
Reprezentanţii ONG Mare Nostrum au stabilit că monitorizarea porţiunilor de plajă din luna octombrie arată o scădere a cantităţii de deşeuri faţă de septembrie 2019. Probabil, explicaţia pentru această evoluţie are legătură cu măsurile restrictive impuse ca urmare a pandemiei COVID-19
În total, pe plaje au fost descoperite 21.284 de deşeuri, cu 12.000 de unităţi sub raportarea din septembrie.
„Nu cred că putem vorbi de faptul că am fost ceva mai responsabili în acest an şi de aceea avem un număr mai scăzut de elemente. Cred că măsurile restrictive emise de-a lungul acestui an sunt cele care au ajutat, de fapt, ca plajele să fie mai curate. Pe de altă parte, trebuie să menţionăm şi faptul că în acest sezon estival, pe anumite sectoare au intervenit şi administratorii de plajă, iar reprezentanţii ABADL au curăţat şi ridicat nisipul”, a declarat Angelica Paiu, reprezentantul Mare Nostrum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou"
-
Crin Antonescu este şi prezidenţiabilul PSD
-
Cuba, din nou pe lista SUA a statelor care sprijină terorismul. Trump a revocat ordinul emis de Biden cu câteva zile înainte
În timpul monitorizării, membrii asociaţiei au descoperit un tip de deşeu: masca de protecţie. Cele mai multe au fost descoperite la Mamaia Nord şi Saturn.
„Suntem convinşi că în sesiunea următoare de monitorizare vom găsi mai multe măşti de unică folosinţă uitate pe plajă. Din nefericire, dincolo de faptul că acestea conţin microparticule de plastic ce se degradează în sute de ani, pot reprezenta un real pericol pentru vieţuitoarele marine, care se pot prinde în ele”, a explicat Marian Paiu, reprezentantul Mare Nostrum.
Analiza pe sectoare arată că cel mai murdar este Constanţa, cu 5.308 deşeuri, urmat de Mamaia Nord (4.855) şi Năvodari (4.423). Cele mai puţine deşeuri au fost întâlnite pe sectoarele din Edighiol (379), Corbu (648) şi VamaVeche (757). Mai mult decât atât, elementele din material polimeric artificial au predominat şi în această sesiune, reprezentând principalul tip de deşeu (17215).
La capitolul categorii de deşeuri, mucurile de ţigară ocupă un loc fruntaş, cu 11.190 elemente identificate. Acestea au fost urmate de ambalaje, paie şi beţe pentru amestecat.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:44
Se deschide o nouă pârtie în Poiana Braşov. De mâine toate pârtiile din staţiune vor fi deschise Se deschide o nouă pârtie în Poiana Braşov. De mâine toate pârtiile din staţiune vor fi deschise
-
astăzi, 12:34
Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou" Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou"