- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.11.2020, 13:26)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Suntem mai eficienţi acasă, dar lucrăm mai mult. Cum organizăm timpul eficient
- Cele mai multe persoane lucrează de acasă în această perioadă de pandemie, iar momentul întoarcerii la birou este incert, aşa că e important să creăm cel mai bun mediu de lucru pentru a rămâne sănătoşi fizic şi mintal.
- Un studiu arată că acasă suntem eficienţi, dar muncim mai mult.
Urmărește
233 afișări
Studiu: Suntem mai eficienţi acasă, dar lucrăm mai mult. Cum organizăm timpul eficient
Un studiu pe tema telemuncii realizat pentru LG Electronics în Romania de Reveal Marketing Research a arătat care sunt provocările şi avantajele percepute de românii care lucrează de acasă în contextul actual, iar LG oferă sfaturi utile pentru creşterea confortului şi eficienţei, care pot ajuta persoanele care lucrează mai bine de acasă.
În ceea ce priveşte avantajele resimţite când vine vorba de work from home, 48% dintre angajaţi apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, 45% dintre ei se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atras atenţia încă din prima jumătate a anului asupra faptului că îngrijirea sănătăţii fizice şi psihice este esenţială. Este important pentru cel care lucrează de acasă să se ridice şi să se mişte puţin la fiecare jumătate de oră sau oră, să facă gimnastică şi să ia pauze scurte de la ecrane, pentru sănătatea vederii.
Studiul arată că deşi 79% dintre români consideră că sunt la fel de eficienţi sau mai eficienţi decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenţi au declarat că muncesc mai multe ore zilnic. Sfatul pentru ei este ca dacă sunt foarte prinşi în muncă, să seteze alarme pe telefon pentru a-şi reaminti periodic să se mişte şi să se hidrateze.
Cu toate că pentru aproape jumătate dintre respondenţi telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere, 56% dintre participanţii la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% dintre ei consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experienţă de muncă îmbunătăţită.
Conform studiului Reveal Marketing Research, aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie. O poziţie incorectă în faţa laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru – deşi cei mai mulţi dintre noi sunt conştienţi de acest lucru, tindem să uităm atunci când lucrăm din confortul casei noastre şi cedăm tentaţiei de a lucra de pe canapea.
Locul unde aleg să lucreze şi postura corporală pe care angajaţii o adoptă sunt extrem de importante.
Cea mai „neinspirată” soluţie este ca angajatul care lucrează de acasă să se aşeze pe canapea cu laptopul în braţe.
Faptul că petrecem considerabil mai mult timp decât înaintea pandemiei în casă poate avea o serie de efecte psihologice negative. Jocurile video pot oferi o experienţă comună reală, iar experţii spun că poate fi şi un instrument bun pentru minimizarea stărilor emoţionale negative cauzate de izolare, confirmarea venind din partea celor 86% dintre participanţii la studiu, care au spus că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.
Gaming-ul oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a te conecta cu o comunitate şi de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi şi chiar să ne facem cunoştinţe noi – pe unu din patru respondenţi gaming-ul l-a ajutat să menţină legătura cu prietenii în perioada pandemiei.
Pentru a se bucura de lumea gaming-ului, e nevoie doar de un calculator de nivel mediu, un mouse pad, o tastatură, o pereche de căşti cu microfon şi o conexiune stabilă la internet.
Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eşantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parţial sau integral de acasă.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina