- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Trei din patru români aruncă mâncarea neconsumată
- Trei din patru români aruncă mâncarea neconsumată.
- Românii cheltuie între 30% şi 40% din venituri pe alimente, faţă de media de 10% din Uniunea Europeană, iar între 33% şi 50% din mâncarea cumpărată ajunge să fie aruncată.
Studiu: Trei din patru români aruncă mâncarea neconsumată
De Ziua Naţională a Alimentaţiei şi a Combaterii Risipei Alimentare, LifeBox atrage atenţia asupra fenomenului risipei alimentare, cu impact pe termen lung asupra societăţii.
Potrivit datelor din ghidul companiei pentru alegerea optimă a meniului, trei din patru respondenţi la întrebarea: „Ce faci cu mâncarea care îţi rămâne în frigider, neconsumată?” au menţionat că o aruncă, un obicei de consum tot mai întâlnit în special în mediile urbane, în timp ce un sfert dintre aceştia spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
Conform unui raport al Comisiei Europene, românii cheltuie între 30% şi 40% din venituri pe alimente, comparativ cu media de circa 10% în Uniunea Europeană.
De asemenea, între 33% şi 50% din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge să fie aruncată. Până la 50% din totalul risipei alimentară este produs de consumatorii individuali din oraşe, potrivit aceleiaşi surse.
„Conştientizarea acestui obicei de consum este unul foarte important pentru societate şi am văzut încă de la începutul activităţii noastre o mare oportunitate de a ne implica în reducerea risipei alimentare. Prin crearea unui sistem în care clienţii noştri îşi comandă mesele în avans, în medie pe şapte zile, putem să ne aprovizionăm exact cu ceea ce avem nevoie de la furnizorii noştri şi, la rândul lor, clienţii consumă exact cât au nevoie, fără a mai arunca mâncarea. Rezultatul a fost o reducere semnificativă a deşeurilor alimentare din lanţul de aprovizionare, în special comparativ cu bucătăriile restaurantelor clasice, precum şi reducerea risipei în cazul clienţilor noştri şi, nu în ultimul rând, educarea lor în acest sens”, au declarat cofondatorii LifeBox.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO