Studiu: Unul din doi candidaţi care aplică pentru un job nu primesc feedback de la angajatori

  • Lipsa unui feedback din partea angajatorilor reprezintă un motiv serios de nemulţumire pentru candidaţii care sunt în căutarea unui loc de muncă, lucru care s-a manifestat intens şi anul acesta.
  • Dintre cei care au primit, totuşi, feedback, 23% spun că răspunsul a venit în câteva zile de la aplicare, 12% într-o săptămână de la aplicare, 5% în două săptămâni şi 13% într-o lună de la aplicare.
  • Studiul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 1.143 de rerspondenţi.
Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului Studiu: Unul din doi candidaţi care aplică pentru un job nu primesc feedback de la angajatori

Studiu: Unul din doi candidaţi care aplică pentru un job nu primesc feedback de la angajatori

„Anul acesta, nu au fost puţine cazurile în care, pentru un singur loc de muncă au fost primite mii de CV-uri, iar asta a încetinit în mod firesc timpul de răspuns al angajatorilor. Pentru prima dată vedem înţelegere din partea candidaţilor pentru că sunt conştienţi de ce se întâmplă în această perioadă. Înţeleg, dar nu uită şi ataşează automat o bilă neagră în dreptul acelor angajatori care nu le-au trimis niciun fel de răspuns. Iar acesta este un lucru pe care recrutorii trebuie să nu-l uite”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Dintre cei care au primit, totuşi, feedback, 23% spun că răspunsul a venit în câteva zile de la aplicare, 12% într-o săptămână de la aplicare, 5% în două săptămâni şi 13% într-o lună de la aplicare. Resemnarea şi revolta sunt principalele două efecte pe care lipsa feedback-ului le are asupra candidaţilor. Astfel, aceştia spun că, deşi îi deranjează, au ajuns să se obişnuiască cu această situaţie şi să nu mai aibă aşteptări din partea angajatorilor sau că, dimpotrivă, vor spune mai departe, cunoscuţilor, despre experienţa avută.

„Cei mai mulţi, din păcate, sunt decişi să nu mai aplice niciodată pentru o companie care nu le-a dat feedback, iar asta este o concluzie pe care nu o vedem pentru prima oară în studiile noastre. Am sondat acelaşi lucru şi în 2018, când aveam alt raport de forţe în piaţă, şi rezultatele au fost similar. Candidaţii au, deci, aşteptări mari de la angajatori din acest punct de vedere”, adaugă Bogdan Badea.

Neliniştea, demotivarea, resemnarea, furia sau nepăsarea sunt doar câteva dintre stările care îi încearcă pe cei care aplică, dar nu primesc, ulterior, niciun răspuns. Doar 14% spun că acest lucru îi ambiţionează să îşi îmbunătăţească CV-ul sau felul în care aplică. Pe de altă parte, atunci când primesc feedback de la angajatori, candidaţii se simt motivaţi, recunoscător, liniştit sau încurajat. 10% spun că îşi doresc un răspuns doar dacă acesta este unul pozitiv.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 1.143 de rerspondenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici