Studiu. Utilizarea excesivă a internetului şi informaţiile false, principalele riscuri pentru copii

  • Utilizarea excesivă a internetului, informaţiile false şi hărţuirea online sunt principalele riscuri pentru copii, în perioada pandemiei.
  • Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii în România.
Urmărește
147 afișări
Imaginea articolului Studiu. Utilizarea excesivă a internetului şi informaţiile false, principalele riscuri pentru copii

Studiu. Utilizarea excesivă a internetului şi informaţiile false, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), hărţuirea online (25,8%), publicarea şi distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimţite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în urma consultării a 5.000 de copii din ciclurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal.

Totodată, 32,4% dintre copiii participanţi la studiu afirmă că au avut neînţelegeri cu părinţii în ceea ce priveşte activitatea pe internet şi timpul petrecut în mediul on-line. La rândul lor, părinţii consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilităţilor digitale şi gestionarea activităţii pe reţelele sociale.

În perioada următoare, realizatorii studiului vor organiza întâlniri cu părinţii. Prin participarea la aceste conferinţe, adulţii vor avea oportunitatea de a-şi face o imagine clară asupra metodelor prin care pot să transforme tehnologia într-un aspect firesc al vieţii lor de familie, precizează reprezentanţii Salvaţi Copiii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici