- Home
- Social
- (23.06.2021, 03:51)
- Felix Damian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU. Vârstele la care apar tulburarile mintale. Majoritatea debutează în copilărie
- Un studiu realizat cu date de la peste 700.000 de pacienţi face posibilă stabilirea vârstei de debut a diferitelor tulburări de comportament.
- Cercetătorii de la Spitalul Clinic din Barcelona au descoperit că majoritatea problemelor mintale se produc până la 25 de ani.
- La 13 ani apare anxietatea, anorexia la 17 ani şi depresia se produce în jurul vârstei de 30 de ani, potrivit studiului publicat în revista Nature.
Urmărește
2899 afișări
Sursa foto: profimedia
„Din nefericire, vârsta la care apar aceste tulburări mintale era o temă puţin cunoscută, pentru că cercetările sunt mai complexe decât par. Noi am reuşit să combinăm, pentru prima dată, toate datele publicate în toate studiile de până acum.”, a declarat Joaquim Raduà, şeful grupului de cercetare IDIBAPS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Datele oferă pentru prima dată o listă cu vârstele la care apar cel puţin 17 tulburări mintale, începând de la frica de a fi părăsit la 8 ani, până la dependenţa de alcool, bulimia sau atacurile de panică de la 26 de ani.
Au fost analizate 192 de studii din toată lumea, iar concluzia este că aceste tulburări netratate în adolescenţă ne pot afecta sănătatea de-a lungul vieţii.
„Se vede cât de important este să observăm din timp orice schimbare de comportament care poate anunţa o tulburare mintală. Dacă am fi capabili să detectăm aceste schimbări incipiente, probabil, că le-am putea corecta şi am putea să ajutăm creierul să se maturizeze în mod sănătos, evitând tulburarea mintală.”, menţionează Joaquim Raduà.
Pandemia a agravat situaţia, mai ales la adolescenţi. Asociaţia Medicilor Pediatri din Spania alertează că numărul urgenţelor psihiatrice la copii şi adolescenţi s-au dublat în ultimul an, în Spania.
Medicii le recomandă părinţilor să-şi ajute copiii ca să controleze timpul de joacă pe dispozitive şi să asimileze condiţiile actuale de pandemie ca pe ceva trecător.
„Putem să-i ajutăm să se controleze şi să-şi gestioneze singuri gândurile şi starea negativă care poate apărea. Putem să-i ajutăm ca să planifice activităţi în perioade de plictiseală.”, a declarat Ester Via Virgili, medic psihiatru.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele