Studiu: Zborul cu avionul, mai sigur ca niciodată. În ce grup de risc de incident aviatic se află UE sau SUA

  • Un studiu recent a constatat că zborurile cu avionul sunt, în prezent, mai sigure decât au fost vreodată.
  • Potrivit cercetării, există o şansă la 13,7 milioane ca un pasager de oriunde din lume să moară în urma unui accident aviatic.
Urmărește
558 afișări
Imaginea articolului Studiu: Zborul cu avionul, mai sigur ca niciodată. În ce grup de risc de incident aviatic se află UE sau SUA

Studiu: Zborul cu avionul, mai sigur ca niciodată. În ce zonă de risc de incident aviatic se află UE sau SUA

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, au analizat datele privind pasagerii şi decesele la nivel mondial între 2018 şi 2022. Primele rezultate au arătat faptul că numărul deceselor în avioane au scăzut în medie cu 7% de la an la an, scrie Euronews.

UE, printre zonele cu rate mici de incidente aviatice

Rata unor incidente aviatice depinde şi de ţările către şi din care zboară oamenii, arată studiul.

Cercetătorii au împărţit ţările în trei niveluri de risc, pe baza înregistrărilor în materie de siguranţă aeriană: scăzut, mediu şi ridicat.

Cel mai scăzut risc este reprezentat de grupul de nivel 1, care include Uniunea Europeană, Australia, Canada, China, Israel, Japonia, Muntenegru, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveţia, Regatul Unit şi Statele Unite.

Câteva dintre ţările care se află în grupul de nivel 2 sunt Bahrain, Bosnia, Brazilia, Brunei, Chile, Hong Kong, India, Iordania, Kuweit, Malaysia, Mexic, Filipine, Qatar, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda, Turcia şi Emiratele Arabe Unite.

Restul ţărilor lumii se află în grupul de nivel 3, cu risc ridicat de incident aviatic.

Cu toate acestea, pentru realizarea acestui studiu nu au fost luate în considerare atacurile directe asupra pasagerilor, precum un atentat sinucigaş cu bombă.

Rezultatele studiului vin într-un context nefavorabil companiei aeriene Boeing, care se confruntă cu o serie de probleme tehnice pe modelul 737 MAX. Totodată, în luna august, compania a oprit testele modelului 777X, ca urmare a unei probleme la o componentă structurală dintre motor şi aripile avionului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici