Institutul de Medicină Legală a trimis instanţei o adresă potrivit căreia expertiza în cazul lui Mihai Chiţac este gata, dar nu a fost încă redactată.
În aceste condiţii, procesul a fost amânat pentru 14 aprilie.
Fostul general Mihai Chiţac s-a întors, duminică, în jurul orei 16.30, în Penitenciarul Jilava, pentru a fi reîncarcerat, el având de executat o pedeapsă de 15 ani de închisoare.
Mihai Chiţac a fost pus în libertate în 29 decembrie 2008, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de revascularizare miocardică, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti întrerupându-i executarea pedepsei de 15 ani de închisoare pentru o perioadă de trei luni, respectiv până duminică, 29 martie.
Chiţac a formulat o nouă cerere la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, pentru prelungirea termenului de întrerupere a executării pedepsei, pe motiv că nu a reuşit să facă operaţia pe cord în cele trei luni în care a fost pus în libertate.
La termenul din 10 martie, la care Mihai Chiţac a lipsit pe motiv că este internat în spital pentru investigaţii, instanţa care judecă cererea sa de prelungire a termenului de întrerupere a executării pedepsei dispunând efectuarea unei noi expertize în care să se arate dacă fostul general suferă de o boală care face imposibilă executarea pedepsei de condamnare în regim închis.
Mihai Chiţac a fost supus, în 11 martie, unor investigaţii medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi urma să hotărească dacă acceptă operaţia. Medicii i-au făcut o coronarografie, în urma căreia i-au recomandat intervenţia chirurgicală pe cord deschis.
Nici la la doilea termen Mihai Chiţac nu s-a prezentat la instanţă, avocatul acestuia depunând un document semnat de fostul ministru social-democrat al Sănătăţii, Daniela Bartoş, potrivit căruia fostul general este internat, din 23 martie, la secţia medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă "Floreasca", condusă de aceasta.
Preşedintele completului de judecată a analizat documentul şi l-a criticat pe fostul ministru al Sănătăţii pentru că nu a menţionat dacă fostul general Chiţac este "internat în ambulatoriu" sau "internat în pat".
În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme l-au condamnat pe Mihai Chiţac la 15 ani de detenţie şi cinci ani de interzicere a unor drepturi pentru omor deosebit de grav în dosarul revoluţiei de la Timişoara. La această pedeapsă s-a adăugat şi cea privind degradarea militară. Tot la 15 ani de detenţie şi cinci ani de interzicere a unor drepturi a fost condamnat şi Victor Athanasie Stănculescu.