SUA-Qatar-Egipt: negocierile pentru armistiţiu vor fi reluate pe 15 august. Israelul va participa la tratative

Israelul va trimite negociatori să participe la întâlnirea din 15 august, pentru a încerca să se ajungă la un acord de încetare a focului şi eliberarea ostaticilor din Gaza, după cum a spus premierul Benjamin Netanyahu.

Urmărește
944 afișări
Imaginea articolului SUA-Qatar-Egipt: negocierile pentru armistiţiu vor fi reluate pe 15 august. Israelul va participa la tratative

SUA-Qatar-Egipt: negocierile de armistiţiu vor fi reluate pe 15 august. Israelul va participa la tratative

„În urma ofertei Statelor Unite şi a mediatorilor, Israelul va trimite negociatori la locaţia care urmează să fie stabilită pentru 15 august, pentru finalizarea detaliilor şi implementarea acordului-cadru”, a spus premierul israelian.

Asta în timp ce armata israeliană tocmai a ordonat încă o evacuare în masă în zone mari din jurul oraşului Khan Younis, sudul Gazei, spunând că forţele sale vor opera în curând acolo, ca răspuns la tirurile de rachete EDS palestiniene.

„A sosit momentul să încheiem acordul de încetare a focului şi să eliberăm ostaticii şi deţinuţii”, este mesajul unei declaraţii comune a liderilor Statelor Unite, Egiptului şi Qatarului, dată publicităţii de Casa Albă.

„Echipele noastre au lucrat neobosit timp de multe luni pentru a crea un acord-cadru care este acum pe masă, doar detaliile de implementare rămânând să fie finalizate.

Acest acord se bazează pe principiile conturate de preşedintele Biden la 31 mai 2024 şi aprobate prin Rezoluţia 2735 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite”, continuă declaraţia.

„Nu mai există timp de pierdut şi nici scuze din partea niciunei părţi pentru întârzieri suplimentare. Este timpul să eliberăm ostaticii, să iniţiem încetarea focului şi să punem în aplicare acest acord.

În calitate de mediatori, dacă este necesar, suntem pregătiţi să prezentăm o propunere finală care să rezolve problemele de implementare rămase într-un mod care să răspundă aşteptărilor tuturor părţilor”, spun cei trei lideri.

„Am cerut ambelor părţi să reia de urgenţă discuţiile joi, 15 august, la Doha sau la Cairo, pentru a umple toate golurile rămase şi a începe punerea în aplicare a acordului fără întârziere”, se încheie în declaraţia comună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici