- Home
- Social
- (03.07.2019, 11:41)
- Departamentul Social - Mediafax
SUBIECTE ISTORIE BAC 2019: Ce au primit elevii la proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat
SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, continuă, miercuri, cu testul la proba obligatorie a profilului.
Urmărește
23732 afișări
SUBIECTE ISTORIE BAC 2019: Ce au primit elevii la proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat
SUBIECTE ISTORIE BAC 2019
SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Absolvenţii clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea, cel care a creat cele mai multe emoţii în rândul candidaţilor, un eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu.
La subiectul I de la proba la Istorie, absolvenţii profilului umanist au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte din volumele: A - „O istorie sinceră a poporului român - F. Constantiniu” şi B - „Istoria României” - M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea.
Subiectul II conţine, la fel, un set de cerinţe pe baza unui text din volumul „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” - I. A. Pop.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Şeful detaşamentului personal al lui Trump va fi nominalizat pentru director al Secret Service
-
CNS Cartel ALFA: politicienii se joacă cu chibrituri lângă butoiul de pulbere
-
Revoluţie totală în lumea vacanţelor. Un antreprenor român care a clădit de la zero o afacere în turism anunţă o schimbare radicală în modul oamenilor de a călători. Cum vor arăta concediile viitorului
Subiectul III a presupus elaborarea în două pagini a unui eseu despre spaţiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerinţe.
Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.
SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Potrivit metodologiei aprobată de MEC se punctează utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea prezentării, evidenţierea relaţiei cauză-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant şi utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea şi concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice şi încadrarea eseului în limita de spaţiu precizată.
Calendar BAC 2019
1 iulie. Proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea)
2 iulie. Limba şi literatura maternă - Eb) - este programată pentru a doua zi, marţi
3 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercuri
4 iulie. Proba scrisă, şi ultima din această sesiune a BAC 2019, cea la alegere a profilului şi specializării, va fi joi, 4 iulie
8 iulie. Afişare rezultate
Proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea) - se va ţine pe 1 iulie, iar cea la Limba şi literatura maternă - Eb) - este programată pentru a doua zi, marţi, 2 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercuri, 3 iulie.
Proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea) - se va ţine pe 1 iulie, iar cea la Limba şi literatura maternă - Eb) - este programată pentru a doua zi, marţi, 2 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercuri, 3 iulie.
Proba scrisă, şi ultima din această sesiune a , cea la alegere a profilului şi specializării, va fi joi, 4 iulie.
Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.
BAC 2019 Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
BAC 2019. Probele scrise la Bacalaureat se vor desfăşura la nivel naţional în aceeaşi perioadă, în lunile iunie-iulie, potrivit calendarului publicat pe site-ul edu.ro.
REZULTATE BAC 2019.Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Rezultate finale BAC 2019
Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.
BAC 2019. Calendarul sesiunii din toamnă
- 15 - 19 iulie: înscrierea candidaţilor
- 26 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
- 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
- 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
- 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
- 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă
- 27 & 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
- 29 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
- 30 august & 2 septembrie: evaluarea competenţelor digitale - proba D
- 2 – 3 septembrie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C
- 3 septembrie: afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
- 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestaţiilor
- 7 septembrie: afişarea rezultatelor finale.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Israelului a votat încetarea focului în Gaza. Cel mai tânăr ostatic împlinește 2 ani
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Incidente la BAC 2019: Elevii unui liceu din Blaj au primit de DOUĂ ori subiectele greşite la proba de Limba română a Bacalaureatului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Premierul Thailandei declară că a fost ținta unei escrocherii cu A.I.: „Am auzit clar vocea liderului țării”
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe