- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.05.2014, 17:30)
- Valentin Anghel , Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUBIECTELE la matematică la EVALUAREA elevilor de clasa a IV-a
Probleme de şah şi logică, cunoaşterea cifrelor romane şi calcule artimetice se numără printre cerinţele din subiectele pe care le-au avut de rezolvat, joi, elevii de clasa a IV-a, la proba de matematică a evaluării naţionale.
Urmărește
1069 afișări
SUBIECTELE la matematică la EVALUAREA elevilor de clasa a IV-a (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
La fel ca la proba de limba română, care a avut loc miercuri, în clase au fost distribuite două variante de subiect, repartizate elevilor pe rânduri, pentru ca aceştia să nu copieze unul de la altul.
CITEŞTE SUBIECTUL 1 LA PROBA DE MATEMATICĂ
Subiectele au inclus, pe lângă cerinţe cu operaţii matematice, o problemă de şah, respectiv mutarea unui cal dintr-o poziţie în alta, precum şi una de logică, respectiv aranjarea unor cuburi pe care erau scrise numere, după un criteriu ce trebuia găsit de elevi. Aceştia au mai avut de scris numărul 2014 cu cifre romane sau MDXIX cu cifre arabe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
CITEŞTE SUBIECTUL 1 LA PROBA DE MATEMATICĂ
O altă cerinţă a verificat capacitatea elevilor de a "citi" ora indicată de un ceas cu limbi, iar altele, dacă aceştia recunosc figurile geometrice elementare.
Proba a avut durata de o oră, în care elevii au fost supravegheaţi de alt cadru didactic decât învăţătoarea lor.
La nivel naţional, au fost evaluaţi peste 193.000 de elevi de clasa a IV-a, dintre care 14.000 de elevi din Capitală.
Evaluarea naţională la clasa a IV-a, o premieră pentru învăţământul românesc, se va încheia vineri, cu proba de limbă maternă, la care participă elevii aparţinând minorităţilor naţionale.
Şi elevii claselor a II-a şi a VI-a vor fi evaluaţi anul acesta, tot în premieră.
Rezultatele obţinute la evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a nu se trec în catalog.
Notele la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a, în schimb, contează la media pentru admiterea în liceu.
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a informat, miercuri, că evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a "orientează şcoala românească pe drumul corect al modernizării şi al creşterii performanţei"
"Miercuri, odată cu testarea la Limba română a elevilor de clasa a IV-a, au debutat, în premieră, evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Sensul acestor evaluări îl reprezintă, deopotrivă, analizarea corectă a sistemului de învăţământ şi începutul creşterii performanţei şcolii româneşti", a mai afirmat MEN.
Potrivit MEN, introducerea acestor evaluări, prevăzute de Legea Educaţiei Naţionale, oferă un tablou foarte clar legat de nivelul de pregătire al elevilor în diferite momente. "Fiind vorba despre o testare la nivel naţional, datele obţinute permit realizarea de diagnoze şi comparaţii mult mai fidele în raport cu cele realizate în urma evaluărilor individuale de la clasă. După aplicarea testelor, vor exista date transversale care vor permite identificarea din timp a problemelor şi corectarea lor particularizată, astfel încât, la finalul clasei a VIII-a, performanţele să se îmbunătăţească", s-a mai menţionat într-un comunicat remis de MEN.
Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale, care introduc, de fapt, un sistem de pregătire a elevilor, obişnuindu-i cu examenul de la finalul ciclului gimnazial, arată aceeaşi instituţie.
Testele aplicate au un grad ridicat de interdisciplinaritate şi nu pun accent pe memorare şi reproducere, ci pe capacitatea elevului de a utiliza şi corela informaţiile pe care le-a acumulat
până la un anumit moment, a mai precizat MEN.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe