Suceava: Cartierul Iţcani, inundat în urma unei deversări controlate din lacul Lipoveni

Zeci de gospodării şi mai multe străzi din Suceava au fost inundate, miercuri, în urma unei deversări controlate a apei din lacul de acumulare Lipoveni, reprezentanţii ISU afirmând că deversarea a fost făcută de Secţia de Gospodărire a Apelor fără a fi verificat canalul colector, care era colmatat.

Urmărește
665 afișări
Imaginea articolului Suceava: Cartierul Iţcani, inundat în urma unei deversări controlate din lacul Lipoveni

Suceava: Cartierul Iţcani, inundat în urma unei deversări controlate din lacul Lipoveni (Imagine: Madalina Baltoi/Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, colonel Ion Burlui, a declarat corespondentului MEDIAFAX că deversarea, făcută de Secţia de Gospodărire a Apelor (SGA), a fost oprită şi că patru echipaje ale ISU, iclusiv grupa operativă a inspectoratului, intervin în cartierul Iţcani, unde s-au produs inundaţiile, pentru limitarea pagubelor şi evacuarea apei din casele inundate.

Reprezentantul ISU a spus că SGA Suceava a făcut deversare controlată fără a verifica în prealabil canalul colector, care era colmatat în mai multe puncte, astfel că apa deversată a inundat aproximativ 30 de gospodării şi opt case din cartierul Iţcani.

Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat că SGA Suceava face în fiecare an astfel de deversări controlate, însă miercuri "debitul a scăpat de sub control".

"SGA face în fiecare an asemenea operaţiuni de devesare controlată. Anul asta însă debitul a fost scăpat de sub control", a spus Seredenciuc.

În zona inundată se află şi angajaţi ai Primăriei Suceava, iar echipaje ale Poliţiei dirijează circulaţia, în condiţiile în care mai multe străzi au fost inundate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici