Suceava: Pacienţii Spitalului Solca au fost externaţi, cazurile sociale rămân în unitate

Pacienţii internaţi la Spitalul de Boli Cronice Solca din judeţul Suceava au fost externaţi, în timp ce cazurile sociale vor rămâne până când vor fi preluate de familie sau de viitorul cămin de bătrâni în cazul în care Consiliul Local va accepta transformarea spitalului într-o astfel de instituţie.

Urmărește
57 afișări

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că cinci pacienţi internaţi la Solca au fost externaţi, iar reprezentanţii DSP au purtat discuţii, vineri, cu angajaţii Spitalului de Boli Cronice privind repartiţia lor în funcţie de opţiunile formulate în cererile de redistribuire.

Popescu a spus că managerul spitalului a înaintat reprezentanţilor DSP Suceava o adresă în care se arată că în această unitate nu mai sunt internaţi pacienţi cu probleme medicale, ci doar cazuri sociale.

Managerul Spitalului de Boli Cronice Solca, dr. Adrian Ignat, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că în spital se mai află doar cazuri sociale care nu au dorit să plece şi aşteaptă să se deschidă căminul de bătrâni.

"Dacă nu va fi de acord Consiliul Local Solca să transforme spitalul în cămin de bătrâni, spitalul se închide. Va fi o problemă socială gravă", a spus Ignat.

Primarul oraşului Solca, Valeruţ Ţăran Hofnar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, până în prezent, Consiliul Local Solca nu a acceptat să acceseze programul guvernamental de dezvoltare a reţelei de cămine pentru persoane vârstnice.

El a spus că se aşteaptă o hotărâre de Guvern prin care să se precizeze că spitalele care nu au accesat acest program nu vor mai fi finanţate, iar în privinţa destinaţiei clădirii în care funcţionează în prezent Spitalul de Boli Cronice Solca Consiliul Local Solca va lua o decizie.

Guvernul a avizat, joi, lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni, în cazul cărora casele de asigurări de sănătate nu vor mai încheia, începând cu luna aprilie, contracte pentru furnizarea serviciilor medicale.

În urma acestei decizii, cei 670 medici şi 2.400 asistenţi medicali vor fi preluaţi integral de către căminele de bătrâni sau vor fi redistribuiţi în trei etape, respectiv în judeţul respectiv (prima etapă), în judeţele limitrofe (a doua etapă) sau la nivel naţional (a treia etapă).

În localităţile Ocna Mureş (Alba), Sântana (Arad), Mozăceni (Argeş), Truşeşti (Botoşani), Mociu (Cluj), Solca (Suceava) vor fi redistribuite pentru cel puţin trei luni, 24 de ore din 24, şase echipaje de urgenţă pentru a asigura intervenţiile de urgenţă. În aceste zone nu există staţii de de ambulanţă sau staţii SMURD pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici