- Home
- Social
- (28.07.2024, 18:36)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sudoku şi cuvinte încrucişate: este adevărat că sunt bune pentru creier? Iată răspunsul experţilor
Se crede la scară largă că puzzle-urile ajută nu numai la trecerea timpului, ci şi la menţinerea creierului activ şi la încetinirea efectelor îmbătrânirii.
Urmărește
3680 afișări
Sudoku şi cuvinte încrucişate: este adevărat că sunt bune pentru creier? Iată răspunsul experţilor
Dacă nu există îndoiali asupra faptului că cuvintele încrucişate, sudoku-urile sunt aliaţi preţioşi în orele de relaxare, în timpul călătoriilor, cât de mult adevăr există în presupusele beneficii pentru sănătatea creierului?
Este adevărat că sudoku şi cuvintele încrucişate sunt bune pentru creier? Răspunsul la această întrebare vine dintr-o serie de studii efectuate de-a lungul anilor, care au convent că cei peste 50 de ani pasionaţi pentru acest tip de joc sunt capabili să obţină un punctaj mai mare la testele de atenţie, raţionament şi memorie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Acest lucru a fost confirmat de un studiu realizat în Statele Unite în 2016 pe un eşantion de 2.832 de persoane şi unul mai recent realizat împreună de Andrea Cegolona, de la Universitatea din Macerata, şi de Andrew Jenkinsb, de la UCL Social Research Institute din Londra.
„Cota” ideală: de 4 ori pe săptămână
Motivul acestor beneficii a fost explicat de o lucrare semnată de Nikolaos Scarmeas şi de Yaakov Stern în 2003, care a examinat multe studii efectuate şi publicate de-a lungul anilor.
Cei doi cercetători au ajuns la concluzia că stimularea cognitivă care vine din puzzle-uri şi din lectura cărţilor, dar şi din învăţarea unei noi limbi şi din toate activităţile care ţin cumva antrenat creierul contribuie la creşterea rezilienţei cerebrale.
Un articol publicat în New England Journal of Medicine a emis, de asemenea, ipoteza referitoare la cât timp ar trebui să fie dedicat acestor activităţi, pentru a avea beneficii reale.
După ce au urmărit 469 de persoane de peste 75 de ani pentru o perioadă de 5 ani, cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York au demonstrat că cei peste 75 de ani care rezolvă cuvinte încrucişate de patru ori pe săptămână au un risc redus la jumătate de a dezvolta demenţă senilă în comparaţie cu cei care angajaţi în acest tip de activitate o dată pe săptămână sau mai rar.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46