Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, relicvariul, însoţit şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei, este un dar din partea secretarului Suveranului Pontif, cardinalul Stanislav Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia.
”Moaşte ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea vor fi expuse, duminică, întreaga zi, în Catedrala greco-catolică
Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla susţin că Papa Ioan Paul al II-lea a fost un apropiat prieten al Bisericii Române Unită cu Roma Greco-Catolică (BRU) pe care a numit-o ”Biserică a martirilor şi mărturisitorilor” şi prieten al tuturor românilor, în condiţiile în care a numit România ”Grădina Maicii Domnului”.
Episcopul Florentin Crihălmeanu arată în comunicat că primele generaţii de episcopi greco-catolici români au primit Bulele Pontificale cu sigiliul şi semnătura Pontifului Ioan-Paul al II-lea.
“Putem spune că de personalitatea Papei Ioan-Paul al II-lea se leagă reînvierea Bisericii noastre după perioada de persecuţie. Doresc să subliniez şi memorabila vizită în România a Episcopului Romei, întâia vizită a unui urmaş al Sfântului Apostol Petru pe plaiurile mioritice, din luna mai a anului 1999, care a trezit acea voce a poporului drept-credincios ce a rămas în sufletul Pontifului Ioan-Paul al II-lea şi, cu siguranţă, şi al poporului român, strigătul