Sună clopoţelul cu reguli noi! O perioadă de acomodare e esenţială pentru copilul tău

  • Psihologii şi experţii în educaţie spun că anul acesta profesorii trebuie să ofere copiilor o perioadă mai lungă de acomodare la şcoală
  • Consilier educaţional: În prima zi de şcoală se pot face activităţi relaxante, profesorii ar putea să nu predea o săptămână, două
  • Psiholog: Trebuie să fim calmi şi să dăm copiilor multe explicaţii legate de noile schimbări
Urmărește
605 afișări
Imaginea articolului Sună clopoţelul cu reguli noi! O perioadă de acomodare e esenţială pentru copilul tău

Şcoala începe anul acesta pentru copilul tău în condiţii cu totul deosebite. Se întoarce la şcoală după o lungă absenţă, în care a auzit tot felul de lucruri despre o boală necunoscută. El are nevoie cu siguranţă de o perioadă de acomodare, în care să deprindă noile schimbări din şcoală, şi în care să ajungă la un confort emoţional.  Profesorii nu ar trebui să înceapă lecţiile cu ei încă din primele zile de cursuri, îţi spune un consultant educaţional. În plus, atunci când vor preda, ar trebui să aleagă doar ceea ce este esenţial de transmis. 

„Prima zi de şcoală să fie una în care profesorii să facă activităţi relaxante, de bun venit, să iasă în curtea sau în grădina şcolii, şi neapărat, chiar din prima zi, să exerseze cu copiii regulile de intrare în şcoală, de circulat în şcoală, de spălat pe mâini. Să nu predea o săptămână, chiar două, şi să considere această perioadă chiar una de acomodare”, spune Anca Târcă, consultant educaţional.

Şi psihologii îţi vorbesc despre acomodarea treptată a copilului tău cu noile schimbări, dar şi despre cât de important este ca tu să-i dai o stare bună: 

„Să fim foarte suportivi cu copiii noştri, atât noi, părinţii, cât şi cadrele didactice, să avem foarte multă răbdare şi foarte multe explicaţii cu privire la  toate aceste schimbări, norme, temeri care sunt şi în mintea lor. Este nevoie de adaptare, şi când spun adaptare înseamnă proces. Înseamnă zile sau poate săptămâni în care uşor, uşor lucrurile vor intra în firescul pe care îl trăim  cu toţii astăzi, un altfel de firesc. Mai mult părinţii sunt mai temători şi mai stresaţi. Trebuie să fim pozitivi, să fim încrezători şi să fim calmi”, este de părere Bianca Pescaru, psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv – comportamental.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici