„Sunet ciudat” auzit de un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională

  • Un „sunet ciudat” a fost auzit de un astronaut aflat pe Staţia Spaţială Internaţională.
  • Potrivit acestuia, inclusiv echipa de control ar fi fost martoră acestei întâmplări bizare.
  • Originea sunetului rămâne necunoscută.
Urmărește
2058 afișări
Imaginea articolului „Sunet ciudat” auzit de un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională

„Sunet ciudat”, auzit de un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională

Astronautul Butch Wilmore, aflat pe Staţia Spaţială Internaţională, a spus sâmbătă că ar fi auzit un „sunet ciudat” venind de la un difuzor din spaţiu, informează Engadget.

Starliner se pregăteşte să se deconecteze de Staţia Spaţială Internaţională şi să-şi înceapă călătoria înapoi spre Pământ, dar înainte de plecare, pare să fi apărut o nouă enigmă.

Clipul audio, distribuit de meteorologul Rob Dale pe un forum NASASpaceflight şi citat de Ars Technica, dezvăluie un sunet constant, cu un ritm regulat.

Wilmore a menţionat că inclusiv echipa de control a misiunii de la Houston ar fi auzit sunetul, dar nu a reuşit să identifice sursa.

A fost descris ca fiind un „sunet pulsatoriu, asemănător cu un ping sonar”.

De altfel, tot restul sistemului de pe Starliner a părut să funcţioneze normal şi nu au fost raportate alte probleme.

Originea sunetului rămâne necunoscută.

Totuşi, de la docarea de la ISS, în luna iunie, Starliner a întâmpinat diverse probleme, mai ales în timpul primelor zboruri cu echipaj.

Atunci când Starliner va pleca spre Pământ, pe 6 septembrie, astronauţii Butch Wilmore şi Suni Williams vor rămâne pe Staţia Spaţială Internaţională, urmând să revină acasă cu o misiune SpaceX, programată pentru februarie 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici