- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Suporterii care se adună pentru a urmări Euro 2024 ar putea fi în spatele valului Covid de vară
Marea Britanie se confruntă cu o creştere a cazurilor Covid-19, iar experţii atrag atenţia asupra a doi factori principali: Campionatul European de Fotbal 2024 şi răspândirea noii variante FLiRT.
Suporterii care se adună pentru a urmări Euro 2024 ar putea fi în spatele valului Covid de vară
Profesorul Mark Woolhouse, expert în boli infecţioase şi fost consilier guvernamental, a declarat pentru The Telegraph că numărul mare de cazuri coincide cu Euro 2024, similar cu situaţia din 2021.
Potrivit acestuia, adunările de suporteri pentru a urmări meciurile ar putea contribui semnificativ la răspândirea infecţiei.
Spitalele britanice au raportat o creştere cu 25% a cazurilor Covid-19 într-o singură săptămână Această creştere este atribuită noilor variante FLiRT, cunoscute şi sub numele de KP2 şi KP3, care s-au dovedit a fi mai contagioase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
Îngrijorător este şi faptul că doar 60% din persoanele vulnerabile eligibile pentru doza de rapel de primăvară au acceptat-o, lăsând o parte considerabilă a populaţiei fără protecţie suplimentară.
Experţii avertizează că vaccinurile actuale ar putea fi mai puţin eficiente împotriva variantelor FLiRT, care au evoluat pentru a scăpa de anticorpi.
Modificările semnificative ale proteinei spike fac ca noile variante să fie mai greu de recunoscut de către sistemul imunitar. Acest lucru înseamnă că persoanele vaccinate în urmă cu mai mult de şase luni ar putea avea o imunitate redusă şi sunt mai predispuse la simptome în cazul unei infecţii, spune Dr Matthew Binnicker, citat de Daily Mail.
Statisticile NHS arată o creştere a ratei de spitalizare de la 267 la 331 la 100.000 de persoane în săptămâna 9 - 16 iunie.
Persoanele cu vârsta de peste 85 de ani reprezintă grupul cel mai afectat.
Cu toate acestea, profesorul Paul Hunter de la Universitatea East Anglia îndeamnă la calm, subliniind că ratele actuale sunt mult mai mici decât în perioadele de vârf ale pandemiei. El anticipează că infecţiile cu Covid-19 vor deveni o parte normală a vieţii, similar cu răceala comună.
Epidemiologul UKHSA, Dr. Jamie Lopez Bernal, a declarat: „Dacă prezentaţi simptome de Covid sau gripă, ajutaţi-i pe ceilalţi să se protejeze rămânând acasă şi evitând contactul cu alte persoane, în special cu cele care sunt mai vulnerabile".
orbind despre recenta creştere a numărului de cazuri, profesorul Steve Griffin, expert în medicină la Universitatea Leeds, a declarat: „În mod clar, este încă devreme, dar se pare că se construieşte încă un val Covid. Dacă creşterea numărului de spitalizări continuă, acest lucru este în mod evident îngrijorător”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO