- Home
- Social
- DEVA, (09.10.2017, 15:13)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Surparea GALERIEI din Mina Lupeni putea fi prevenită. 185 de avertismente şi două amenzi pentru NEREGULI descoperite în subteran. De ce se folosesc grinzi de susţinere în loc de stâlpi hidraulici
ITM a făcut 43 de controale la Complexul Energetic Hunedoara, în acest an, fiind aplicate 185 de avertismente, precum şi două amenzi în valoare de 17.000 lei, pentru nereguli descoperite inclusiv la Mina Lupeni. Mina Lupeni nu a mai primit stâlpi hidraulici din anul 2013.
Urmărește
775 afișări
Surparea GALERIEI din Mina Lupeni putea fi prevenită. 185 de avertismente şi două amenzi pentru NEREGULI descoperite în subteran. De ce se folosesc grinzi de susţinere în loc de stâlpi hidraulici
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Sorin Istrate, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au fost descoperite mai multe nereguli la minele Lupeni şi Vulcan, în urma controalelor efectuate în acest an.
"Am efectuat 43 de acţiuni de control la Complexul Energetic Hunedoara, în acest an, dintre care 24 de fond şi 19 tematice. În timpul acţiunilor de verificare au fost constatate mai multe nereguli, fiind aplicate 187 de sancţiuni", a afirmat Sorin Istrate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Hunedoara, din cele 187 de sancţiuni, 185 au fost avertismente, iar două amenzi, în valoare totală de 17.000 lei.
Astfel, Mina Lupeni a fost sancţionată cu o amendă de 10.000 lei, în primăvara acestui an, după ce s-a descoperit că într-o galerie nu era suficient loc.
"Mina Lupeni a fost sancţionată cu 10.000 lei pentru obturarea intrării în abataj. Altfel spus, în galeria respectivă nu era suficient loc, era obturat din diferite cauze şi a fost aplicată o amendă pentru că exista o stare de pericol de accidentare", a precizat Sorin Istrate.
De asemenea, ITM Hunedoara a aplicat o amendă de 7.000 lei minei Vulcan, pentru că ortacii intrau în subteran cu echipamente de protecţie necorespunzătoare.
"Mina Vulcan a fost amendată cu 7.000 lei pentru echipamente de protecţie neconforme, angajaţii au purtat alt tip de echipament de protecţie decât cel pe care trebuia să-l primească", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.
Mina Lupeni nu a mai primit stâlpi hidraulici din anul 2013
Administratorul companiei Gerom Internaţional din Petroşani, care a livrat, până în luna mai a acestui an, stâlpii de susţinere pentru minele din Valea Jiului, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ultima livrare la mina Lupeni a fost realizată în anul 2013.
"În martie 2013 am livrat ultima dată stâlpi hidraulici la mina Lupeni. Stâlpii au o garanţie de 18 luni din momentul montării, dar nu au fost niciodată probleme cu stâlpii, nu au fost returnaţi. În luna mai a acestui an a expirat contractul de livrare a stâlpilor hidraulici cu Complexul Energetic Hunedoara, acum livrăm doar grinzi de susţinere", a explicat Andrei Leca.
Potrivit administratorului societăţii Gerom Intrernaţional, în luna mai a fost organizată o nouă licitaţie pentru livrarea de stâlpi hidraulici pentru minele din Valea Jiului, la care compania nu a mai participat.
"Momentan nu avem contract de livrare de stâlpi cu Complexul Energetic Hunedoara. Noi la ultima licitaţie nu am participat, am avut motivele noastre, şi a participat o firmă din Târgu Jiu, care n-a livrat niciun fel de stâlpi către ei, pentru că sunt nişte stâlpi care nu au corespuns tehnic, au fost refuzaţi de către Complexul Energetic Hunedoara. Acea firmă nu poate să-i producă, voiau să-i cumpere de la noi, chiar ni s-au adresat. Din acest motiv, noi am şi deschis o acţiune în instanţă, pentru că au făcut o propunere tehnică la licitaţie pe care nu au putut-o susţine. Noi am contestat licitaţia", a mai explicat Andrei Leca.
Ministrul Energiei, Toma Petcu, declara vineri, după accidentul de la mina Lupeni, că stâlpii de susţinere ai galeriei de la mina Lupeni erau subţiaţi, anunţând noi investiţii în mină.
Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi după-amiaza, în jurul orei 14. Opt mineri au reuşit să se salveze, însă trei au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Dintre aceştia, doi au murit. Este vorba de Iuliu Lucian Codlean, de 40 de ani, care a fost scos decedat din mină, şi Ioan Florin Suciu, care a murit la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
Mina Lupeni a fost inaugurată în anii '30, iar până în prezent, 220 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incidentelor petrecute în subteran.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe