Susţinătorii primarului ales la Iepureşti au renunţat la protest

Cei circa 50 de susţinători ai primarului Gheorghe Păunescu (PSD) din localitatea Iepureşti (Giurgiu), care au protestat, vineri dimineaţă, în faţa primăriei, s-au retras după anunţarea deciziei BEC de a menţine valabil votul din 1 iunie, în timp ce susţinătorii candidatului PDL refuză să plece.

Urmărește
27 afișări
La Iepureşti, peste o sută de localnici au protestat, vineri dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, în faţa primăriei din localitate, aşteptând decizia BEC privind rezultatul votului de la 1 iunie, protestatarii din cele două tabere (PSD şi PDL) fiind despărţiţi de un cordon de forţe de ordine format din poliţişti şi jandarmi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia BEC de a menţine valabil votul din 1 iunie din localitatea Iepuresti a fost primită cu bucurie de tabără susţinătorilor primarului în funcţie, Gheorghe Păunescu (PSD), care a câştigat la o diferenţă de 11 voturi faţă de candidatul PDL, şi cu supărare de cei din grupul PDL.

După anunţarea deciziei BEC, susţinătorii PSD s-au retras, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri în faţa primăriei din Iepureşti se mai aflau aproximativ 50 de susţinători ai candidatului PDL.

Protestatarii reclamă fraudarea rezultatului alegerilor prin aplicarea de vize de reşedinţă şi domiciliu unor persoane din afara localităţii şi faptul că preotul din comună, în calitate de preşedinte al secţiei de votare, le-a îngrădit dreptul la vot. Ei mai spun că din cauza aglomeraţiei şi a dezordinii din secţiile de votare peste 300 de persoane ar fi fost împiedicate să voteze între orele 20.00 şi 21.00.

Simpatizanţii PDL susţin că vor rămâne în faţa Primăriei până când BEC îşi va schimba decizia.

Potrivit comisarului Mirela Gheţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, efectivele de poliţie şi de jandarmi vor rămâne la faţă locului până când oamenii vor înţelege că trebuie să plece spre case.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, vineri, solicitarea de anulare a alegerilor din comuna Iepureşti, judeţul Giurgiu, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt, Marian Muhuleţ, care a precizat că decizia este definitivă şi irevocabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici