- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sute de credincioşi participă la slujba de la Catedrala mitropolitană din Craiova
Sute de credincioşi participă, duminică dimineaţă, la slujba sfintei liturghii de la Catedrala mitropolitană Sfântul Dumitru din Craiova, care precede evenimentul întronizării în scaunul mitropolitan al Olteniei a IPS Irineu.
Sute de credincioşi participă la slujba de la Catedrala mitropolitană din Craiova (Imagine: Mediafax Foto)
Slujba este oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La eveniment sunt aşteptaţi să sosească Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi preşedintele Traian Băsescu.
Angajaţi ai SPP, poliţişti şi jandarmi asigură ordinea în zona catedralei. De asemenea, traficul rutier pe străzile din jurul catedralei a fost restricţionat.
Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu Popa a fost ales Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 8-9 iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Înainte de a fi ales mitropolit, IPS Irineu era episcop vicar al episcopiei Râmnicului şi avea numele Irineul Slătineanul. Apelativul Slătineanul i-a fost dat în 6 octombrie 1991,când a fost hirotonit Arhiereu (cu numele de Slătineanul). Devenind mitropolit, el pierde apelativul şi revine la numele de familie Popa.
Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu Popa s-a născut în 16 noiembrie 1957, la Perişani - Vâlcea. A urmat Seminarul Teologic "Sfântul Grigorie Teologul" din Craiova, apoi cursurile de teologie la Institutul Teologic din Bucureşti, obţinând titlul de licenţiat în teologie cu teza "Cunoaşterea lui Dumnezeu şi ideea de epectază la Sfântul Grigorie de Nyssa". Urmează cursurile doctorale, specialitatea Patrologie, la Institutul Teologic din Bucureşti, cu dizertaţia "Politica religioasă a Împăratului Iustinian", şi cursurile de limbă şi literatură franceză, la Facultatea de Litere din Grenoble.
IPS Irineu Popa mai face un doctorat în teologie, specialitatea Dogmatică, la Institutul Saint Serge din Paris, finalizate cu teza "La personne et la communion des personnes dans la Theologie de Saint Basile le Grand ". Apoi urmează cursuri de limbă engleză în Londra, de arheologie biblică la Institutul de Arheologie Biblică din Tantur - Ierusalim şi cursurile de doctorat, specialitatea drept civil, la Facultatea de drept "Nicolae Titulescu" din Craiova.
În 2005, devine doctor în drept civil al Facultăţi de drept "Nicolae Titulescu" din Craiova cu teza "Raportul dintre preceptele morale creştine şi normele juridice".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian