- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.01.2020, 13:09)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sute de maşini furate sau căutate în ţară şi străinătate au fost descoperite de poliţiştii din vămi în 2019. Majoritatea sunt modele de lux | VIDEO
Un număr de 230 de maşini semnalate furate sau căutate de autorităţi din ţară şi din străinătate au fost descoprite de poliţiştii de frontieră în anul 2019, în cele mai multe cazuri fiind vorba de bolizi de lux.
Urmărește
1480 afișări
Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră, în ultimele 11 luni ale anului 2019 au fost descoperite 185 de maşini, 24 de microbuze, 13 automarfare, două motociclete şi şase remorci care figurau furate sau căutate de autorităţi din ţară sau din străinătate.
Cifra se menţine la valoarea înregistrată şi în 2018.
Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare), P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Borş (judeţul Bihor), spun poliţiştii de frontieră, dar au fost cazuri semnificative şi la frontiera cu Republica Moldova, în P.T.F. Albiţa şi P.T.F. Sculeni, precum şi la graniţa cu Bulgaria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
„În perioada de referinţă au fost constatate 257 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, ucraineni, moldoveni, albanezi, croaţi, georgieni, francezi, greci, germani, lituanieni, letoni, polonezi, sârbi şi alţii. În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei”, se arată în comunicatul citat.
Principalele ţări de unde proveneau vehiculele aflate în atenţia autorităţilor şi care au fost depistate frontierele României sunt Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, dar şi România, cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.
„În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar <cumpărători de bună credinţă>. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor”, mai spun poliţiştii de frontieră.
Dintre cazurile semnificative înregistrate de la începutul anului 2019 până în prezent, poliţiştii amintesc despre un bolid de 100.000 de euro, căutat în Italia, cu care un bărbat de 23 de ani, cu cetăţenie dublă, româno-moldovenească, a vrut să intre în ţară pe la Vama Petea, judeţul Satu Mare, dar şi o altă maşină, de asemenea căutată în Italia, în valoare de 70.000 de euro, cu care un bărbat a vrut să intre în ţară pe la Vama Borş, prezentând o copie xerox a certificatului de înmatriculare.
Un alt bărbat a vrut să introducă în ţară două maşini în valoare de 160.000 euro, pe la Vama Giurgiu, pe platformă, însă cei doi bolizi erau căutaţi pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia.
În toate cazurile, şoferii au fost cercetaţi pentru infracţiuni de tăinuire, iar la finalizarea cercetărilor au fost dispuse măsurile legale.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe