Video Sute de persoane au participat la „Marşul Chitarelor”, pentru a comemora victimele „Colectiv”/ Participanţii au plecat în marş către fostul Club. Supravieţuitori: N-am învăţat nimic - VIDEO

Peste 100 de persoane s-au adunat, vineri seara, în Piaţa Unirii din Capitală, pentru a comemora victimele din Clubul „Colectiv”, la doi ani de la producerea tragicului eveniment, aceştia urmând să plece, în marş, către Piaţa Bucur, unde a avut loc incendiul.

Urmărește
4966 afișări

Rude, prieteni şi supravieţuitori au venit în Piaţa Unirii pentru a aduce un omagiu victimelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul „Colectiv”, în cadrul unui eveniment intitulat, simbolic, „Marşul Chitarelor”.

Oamenii vor pleca, în marş, spre Piaţa Bucur, unde se afla, până acum doi ani, Clubul „Colectiv”.

Potrivit organizatorilor, în jurul orei 22:33, ora la care a avut loc incendiul, în urmă cu doi ani, participanţii la eveniment vor cânta mai multe piese, la chitară.

Brigada de Poliţie a Capitalei a anunţat că mai multe străzi vor fi blocate, în momentul organizării marşului. Astfel, de la Piaţa Unirii până la Piaţa Bucur, traficul va fi închis, alternativ.

„Marşul Chitarelor”: Sute de persoane au plecat în marş din Piaţa Unirii către fostul Club„Colectiv”

Sute de persoane au plecat, vineri seara, din Piaţa Victoriei către Piaţa Bucur, acolo unde era amplasat Clubul „Colectiv”, pentru a aduce un omagiu, la doi ani distanţă de la producerea incendiului în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane şi alte 146 au fost rănite.

Supravieţuitori, prieteni, membri ai familiei sau simpli bucureşteni s-au adunat în centrul Capitalei şi au plecat, în marş, către Piaţa Bucur.

Evenimentul de vineri seara este intitulat, simbolic, „Marşul Chitarelor”.

Participanţii au venit cu lumânări şi merg, în tâcere, către locul în care peste 60 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi aproape 150 au fost răniţi.

„Am venit în această seară cu familia pentru a comemora un eveniment important în societatea românească. Am venit pentru victime, pentru familiile lor, care au suferit din cauza unor lacune majore din administraţia publică, am venit pentru a omagia întreaga mişcare civică care a izvorât în stradă dinspre Colectiv şi cu speranţa că ceea ce au suferit victimele nu a fost degeaba”, spune unul dintre participanţi.

„Mi s-a părut oarecum obligatoriu să venim. Nu am avut pe nimeni la Colectiv, dar mi se pare că drama e atât de mare încât e ceva ce nu poate fi ignorat”, a spus o femeie ce a venit la marşul comemorativ.

Loredana a venit din Londra pentru a participa la acest eveniment. Ea poartă un tricou pe care este inscripţionată poza cu una dintre victimele incendiului.

„Nu l-am cunoscut personal pe Cristi, ci pe sora lui, dar el ne-a rămas în suflet, ca şi toţi ceilalţi 64 de oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată”, spune Loredana.

Potrivit organizatorilor, în jurul orei 22:33, ora la care a avut loc incendiul, în urmă cu doi ani, participanţii la eveniment vor cânta mai multe piese, la chitară.

Brigada de Poliţie a Capitalei a anunţat că mai multe străzi vor fi blocate, în momentul organizării marşului. Astfel, de la Piaţa Unirii până la Piaţa Bucur, traficul va fi închis, alternativ.

Supravieţuitori Colectiv: N-am învăţat nimic după tot ce s-a întâmplat, din păcate. Vrem dreptate

Peste 1.500 de persoane se află, vineri seara, în Piaţa Bucur, din faţa fostului Club „Colectiv”, pentru a comemora cele 64 de victime care au murit în incendiul din 2015, între aceştia aflându-se şi supravieţuitori, dar şi părinţi care şi-au pierdut copiii în tragicul eveniment.

Zeci de fotografii, flori şi candele aprinse întregesc atmosfera apăsătoare din Piaţa Bucur, din Capitală. Sunt sute de oameni care au venit pentru a deplânge momentul în care 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, în urmă cu exact doi ani, în incendiul din Clubul Colectiv.

Resemnate, dar dornice ca vinovaţii să plătească, sutele de persoane aflate în faţa fostului Club „Colectiv” se reculeg în memoria victimelor. Din mulţime, se aud, din când în când acorduri de chitară, pentru că unii dintre participanţii la eveniment au ales să îşi transmită astfel mesajul de regret.

Sunt copii, tineri, fraţi, cunoscuţi, părinţi. Toţi vor să arate că cei 64 de oameni care au murit nu au fost uitaţi.

„Sechelele, atunci când le depistezi, se diminuează. Pentru sănătatea ta şi a celor din jur este foarte important să înţelegi şi să acţionezi într-o instanţă mentală încât să te simţi mult mai bine. (...) Din păcate, nu am învăţat nimic de la Colectiv”, povesteşte unul dintre supravieţuitori.

„Şi pentru noi, părinţii, este o moarte lentă. Vrem să se facă dreptate. Cei care nu şi-au făcut munca, trebuie să facă puşcărie. Ei au muncit, au învăţat să aibă un viitor şi când au crezut că e mai bine s-a întâmplat o tragedie. În cazul fiului meu, el a murit la şapte zile de la tragedie, din cauza infecţiilor din spitale”, povesteşte mama lui Andrei Popa, unul dintre tinerii care au murit în urma incendiului de la Colectiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici