,,Tabăra Exploratorul” - prima tabără de vară din România care are ca scop prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 1 din 3 copii de vârstă şcolară din întreaga lume au fost afectaţi de bullying. Conform unui raport al Consiliului Europei, România se află printre ţările cu un nivel mai ridicat de bullying verbal şi fizic în şcoli, comparativ cu alte state europene. „Tabăra Exploratorul” – care se desfăşoară între 21 -27 august 2023 - prima tabără de vară din România, dedicată copiilor de 10-12 ani, care are ca scop şi combaterea fenomenului de bullying prin metode specifice de autocunoaştere.

Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului ,,Tabăra Exploratorul” - prima tabără de vară din România care are ca scop prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying

Prin autocunoaştere, copiii îşi pot descoperi calităţile şi punctele lor tari, ceea ce le poate consolida încrederea în ei înşişi. Având o încredere în sine mai mare, copiii vor fi mai puţin susceptibili să devină ţinte ale bullying-ului şi vor fi mai bine pregătiţi să facă faţă situaţiilor dificile.

În egală măsură, autocunoaşterea ajută copiii să îşi înţeleagă şi să îşi identifice propriile emoţii şi nevoi. Prin recunoaşterea şi exprimarea adecvată a acestor emoţii şi nevoi, copiii vor putea comunica mai eficient cu ceilalţi şi vor putea evita escaladarea conflictelor care ar putea duce la bullying. Când copiii îşi înţeleg propriile emoţii şi nevoi, devin mai capabili să înţeleagă şi să empatizeze cu alţii. Autocunoaşterea îi poate ajuta să-şi pună în locul celorlalţi şi să înţeleagă impactul acţiunilor lor asupra altor persoane. Prin dezvoltarea empatiei, copiii vor fi mai puţin predispuşi să devină agresori sau să participe la acte de bullying.

Autocunoaşterea permite copiilor să îşi descopere pasiunile, interesele şi valorile personale. Aceste aspecte contribuie la construirea unei identităţi pozitive şi puternice. Având o identitate stabilă şi pozitivă, copiii vor fi mai puţin afectaţi de comentariile negative sau de atacurile din partea agresorilor.

,,Tabăra Exploratorul” reprezintă o noutate în România şi pentru că din cadrul taberei se va realiza un vlog, unde copiii au oportunitatea de a-şi exprima gândurile şi de a-şi împărtăşi experienţele. Importanţa autocunoaşterii se evidenţiază prin rezultatele remarcabile în prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying.

Pentru prima dată în România, copiii se vor bucura de  două variante de meniu adaptate vârstei şi activităţilor din tabără, elaborate de un medic nutriţionist al prestigiosului Institut Naţional de Diabet şi Nutriţie ,,N.C. Paulescu” din Bucureşti.

,,Este important să oferim copiilor ocazia de a-şi explora şi dezvolta autocunoaşterea într-un mod susţinut şi îndrumat.  Înţelegem importanţa autocunoaşterii în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Abilităţile de reglare şi control al emoţiilor, empatia şi conştientizarea valorii proprii sunt aspecte esenţiale în formarea unui adult echilibrat. De aceea, încurajăm părinţii să-şi susţină copiii să îşi exploreze potenţialul şi să descopere lumea din jurul lor, începând de la o vârstă fragedă.” Carmen Toma – iniţiatoarea proiectului

De asemenea, pentru a asigura siguranţa şi binele copiilor, colaborăm cu medici de la serviciul de ambulanţă pentru a-i învăţa pe copii manevrele de salvare de bază. Astfel, ei vor putea să intervină în cazuri de urgenţă, pentru a se ajuta pe ei înşişi sau pe ceilalţi.

Toate acestea se vor desfăşura într-un cadru pitoresc, o pensiune cu istorie şi clasificată cu 4 margarete, care oferă un peisaj adecvat pentru activităţile desfăşurate.

,,Tabăra Exploratorul” este un program complex, care se adresează copiilor de 10 -12 ani, deschişi către autocunoaştere, explorare a universului lor interior şi al celui exterior, şi se desfăşoară pe parcursul a 7 zile, între 21-27 august.

Participanţii se vor descoperi pe ei înşişi şi vor reuşi să se cunoască mult mai bine, sub îndrumarea a 4 mentori, fiecare fiind specialist în propriul domeniu:

  • Georgiana Vasile – psiholog, consilier în dezvoltare personală
  • Marius Lucian Iorga – antrenor de fotbal, licenţa UEFA C
  • Toni Ungureanu – consilier psihologic
  • Andra Elena Gorun – medic, specializarea diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice

 

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0722682666 sau direct aici: https://forms.gle/3MHmVzVneQnrTJiu9

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici