Marius Enescu, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană (ASPJ) Constanţa, a declarat, pentru MEDIAFAX că "pentru patru dintre salariaţii Taberei de la Năvodari analizarea coproculturii a arătat că sunt purtători de salmonella, iar altul a fost depistat cu un stafilococ"
"ASPJ a recoltat probe de la peste 20 de persoane care fac parte din personalul taberei şi o parte din analize sunt în derulare. Deocamdată, doar la cei cinci angajaţi a ieşit pozitivă analiza. Aceştia sunt ospătari, bucătari, spălători de vase", a declarat Enescu.
Cei cinci angajaţi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa pentru a urma un tratament pentru sterilizarea microbilor. Tratamentul durează câteva zile, dar la final analizele vor fi repetate pentru a fi siguri că nu mai sunt infectaţi înainte de a se întoarce la serviciu.