Tablouri false scoase la licitaţie în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii

  • Poliţiştii au făcut miercuri două percheziţii la sediile a două firme din Capitală, într-un dosar care vizează infracţiuni economice.
  • Poliţiştii susţin că ar fi fost vândute la licitaţie tablouri care ar fi purtat semnătura unui pictor celebru, dar care nu au fost făcute de acesta.
Urmărește
254 afișări
Imaginea articolului Tablouri false scoase la licitaţie în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii

Potrivit Poliţiei Capitalei, în perioada 11 aprilie 2023 - prezent, la două case de licitaţii ar fi fost scoase la vânzare un tablou şi un lot format din două lucrări, tablouri care, în fapt, nu au fost pictate de către un pictor celebru, dar care ar purta semnătura falsificată a artistului respectiv, pentru a crea apartenenţa de autenticitate.

De la sediile casei de licitaţii au fost ridicate mai multe documente, printre care şi cele care ar fi stat la baza primirii lucrărilor.

Persoanele de anchetă vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de realizarea, în scopul distribuirii de mărfuri-pirat, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, în scopul distribuirii sau în scop comercial, promovarea de mărfuri-pirat, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi uz de fals.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici