Video Tânăr român, pentru prima dată la vot: Aş vrea să văd în Parlament o persoană onestă

Printre cei peste 18,2 milioane de români care pot decide componenţa următorului Parlament se află şi tinerii care au votat pentru prima dată. Nu urmăresc des declaraţiile politice însă nu le-a fost greu să ia o decizie: au votat pentru schimbări în bine.

Urmărește
797 afișări

La Colegiul Naţional de Muzică ,,George Enescu" din Bucureşti au venit la vot, până la prânz, sute de români, majoritatea cu vârsta de peste 40 de ani. Puţin după ora 13:30, însoţită de mama sa, o tânără intră în curtea liceului şi păşeşte temătoare spre secţia de vot. E pentru prima dată când are dreptul să aleagă politicienii care o vor reprezenta în Parlament. Aura Moraru a împlinit 18 ani în această vară şi abia aştepta să îşi exercite acest drept cetăţenesc.

"Dacă am şi eu drepul de vot nu trebuie să mă afirm ca cetăţean al ţării ăsteia? Urmăresc din când în când politica şi declaraţiile politice, mai citesc şi eu, dar nu în fiecare zi, pentru că nu am timp. Nu a fost extrem de greu să decid cu cine voi vota, am citit şi mi-am format o opinie despre candidaţi şi despre partide şi m-am dus şi am votat. O persoană onestă, cu integritate, asta aş aş dori să văd în Parlamentul României", a spus Aura după ce a introdus buletinele de vot în urne.

Speră ca viitorii parlamentari să modernizeze România, să pună umărul la reclădirea economiei şi să ofere tinerilor un sistem de educaţie modern. Şi chiar dacă va fi dezamăgită de aceştia, Aura spune că peste patru ani va reveni la vot şi va alege din nou.

"Normal că voi merge din nou la alegeri! Până la urmă votul meu contează, nu? Dacă voi fi dezamăgită asta e, mergem mai departe, vedem care sunt urmărtorii candidaţi şi votăm şi încercăm să schimbăm ceva", a spus tânăra.

Şi Cătălina Zamfir, care a împlinit anul acesta 20 de ani, a votat pentru prima dată la alegerile legislative. A venit împreună cu sora mai mare, Adina, obişnuită deja cu procesul electoral. Nu a avut emoţii, a ştiut exact pe cine va alege, iar prin acest vot spune că şi-a dorit să-şi ofere şansa unui viitor mai bun, unei educaţii mai bune, unui stat mai cinstit.

"Este prima dată când votez. Nu stau să urmăresc declaraţiile politice şi ce fac politicienii, dar văd ce se întâmplă în jurul meu. Nu a fost greu să decid pe cine votez. Viitorul parlamentar trebuie să fie cât mai bun, să aibă idei cât mai bune, să schimbe ceva. Este important să îţi exprimi opţiunea politică, d-aia şi avem dreptul la vot. Dacă avem dreptul ăsta trebuie să profităm, fiecare persoană ar trebui să profite de dreptul ăsta", spune Cătălina.

"Poate cu prilejul acestei zile vom schimba ceva în ţara noastră şi lucrurile vor merge în sfârşit spre bine. Mesajul meu pentru tineri este să iasă la vot, să iasă la vot pentru că altfel se pierd voturile", a adăugat Adina Zamfir, care a împlinit anul acesta 24 de ani.

Domeniile în care tinerii îşi doresc să vadă schimbări cât mai rapid, pe care viitorii senatori şi deputaţi le pot produce prin legile pe care le votează, sunt educaţia, sănătatea, administraţia publică, transporturile şi piaţa muncii.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici