Tánczos Barna, după ce o femeie a murit atacată de un urs: Trebuie reintrodusă vânătoarea şi trebuie evitate pierderile de vieţi omeneşti

Fostul ministru al Mediului Tánczos Barna susţine că actuala coaliţie a oprit implementarea planului de măsuri privind gestionarea polulaţiei de urs brun. „Trebuie reintrodusă vânătoarea şi trebuie evitate pierderile de vieţi omeneşti”, susţine aceasta.

Urmărește
757 afișări
Imaginea articolului Tánczos Barna, după ce o femeie a murit atacată de un urs: Trebuie reintrodusă vânătoarea şi trebuie evitate pierderile de vieţi omeneşti

Tánczos Barna, după ce o femeie a murit atacată de un urs: Trebuie reintrodusă vânătoarea şi trebuie evitate pierderile de vieţi omeneşti

„Dacă votul oamenilor este foarte important pentru coaliţia de guvernare, atunci şi viaţa acestora trebuie să primeze. Astăzi, o tânără, iubitoare de munţi, şi-a pierdut viaţa într-un atac de urs, din cauza lipsei de măsuri şi asumării unor acţiuni concrete de prevenţie din partea autorităţilor. Câţi trebuie să mai moară până vor avea curaj decidenţii politici să ia măsuri prin care să protejăm viaţa cetăţenilor faţă de pericolul real reprezentat de suprapopularea urşilor?”, a scris marţi seara pe Facebook Tánczos Barna.

El susţine că este vorba de o tragedie care putea fi evitată.

„Este inadmisibil şi de neînţeles de ce coaliţia de guvernare a oprit implementarea planului de măsuri complex al UDMR privind gestionarea polulaţiei de urs brun, care prevede măsuri clare de prevenţie şi trebuia pus în practică fără compromisuri. Nici cotele de prevenţie, nici programul pentru garduri electrice nu a fost implementat. Deşi Senatul a adoptat încă din noiembrie proiectul de lege privind cotele de vânătoare pe baza studiilor ştiinţifice, acesta se află împotmolit de opt luni în Camera Deputaţilor fără să fie dezbătut. Proiectul de lege privind cotele de vânătoare poate fi votat şi mâine, dacă există voinţă din partea coaliţiei de guvernare. Viaţa unei tinere trebuie să fie mai importantă decât frica de activiştii de mediu. Trebuie reintrodusă vânătoarea şi trebuie evitate pierderile de vieţi omeneşti”, a adăugat fostul ministru al Mediului.

O femeie a murit marţi după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici. Ursul a fost împuşcat după ce ar fi încercat să atace şi echipajele de salvatori ajunse la faţa locului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici