- Home
- Social
- STOCKHOLM , (10.12.2018, 12:11)
- Mircea Olteanu
Ţara care a devenit al doilea cel mai mare vânzător de armament din lume, după SUA
Rusia a devenit în 2017 al doilea cel mai mare producător de armament din lume, depăşind Marea Britanie, iar Statele Unite domină în continuare topul, se arată într-un studiu al Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), o organizaţie care se ocupă cu cercetările privitoare la conflicte, controlul armelor şi dezarmare.
Urmărește
40313 afișări
Ţara care a devenit al doilea cel mai mare producător de armament din lume, după SUA
"Vânzările de arme şi servicii militare realizate de cele mai mari companii din lume din domeniul serviciilor militare şi producţiei de arme - din Top 100 SIPRI - au totalizat 398,2 miliarde de dolari în anul 2017", se arată într-un comunicat al institutului internaţional, în care se mai precizează că studiul exclude China din cauza lipsei datelor.
Potrivit SIPRI, Rusia a devenit al doilea cel mai mare producător de armament din Top 100, depăşind pentru prima dată Marea Britanie. Valoarea totală a vânzărilor de armament realizate de cele 10 companii ruse din Top 100 a ajuns la 37,7 miliarde de dolari în anul 2017, informează agenţia de ştiri Tass.
Companiile chineze din domeniul armamentului, care sunt controlate de stat, nu sunt incluse în Top 100 SIPRI din cauza lipsei de date precise. Totuşi, pe baza informaţiilor disponibile despre unele din companiile chineze, institutul estimează că trei firme de stat din această ţară ar intra în Top 10 producători de armament: AVIC, cu vânzări estimate la 20 miliarde de dolari în 2017, NORINCO (17 miliarde de dolari) şi CETC (12 miliarde de dolari).
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
-
Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
Companiile din SUA şi Europa de Vest continuă să domine Top 100 SIPRI şi în 2017. Cele 66 de companii americane şi vest-europene realizând vânzări în valoare de 321,5 miliarde de dolari.
Compania americană Lockheed Martin rămâne de departe cel mai mare producător de armament din lume, cu vânzări de armament în valoare de 44,9 miliarde de dolari, la mare distanţă de Boeing (SUA), cu 26,9 miliarde de dolari, şi Raytheon (SUA), cu 23,8 miliarde de dolari.
Cea mai bine clasată companie britanică este BAE Systems, care se află pe locul al patrulea în Top 100 cu vânzări de 22,9 miliarde de dolari, în timp ce Thales este cea mai bine cotată firmă din Franţa, cu vânzări de 9 miliarde de dolari (locul 8).
Compania europeană Airbus se situează pe locul şapte, cu vânzări de armament în valoare de 11,2 miliarde de dolari.
Cea mai bine clasată companie italiană este Leonardo (locul 9), cu vânzări de 8,8 miliarde de dolari, iar Almaz-Antey este cea singura firmă rusă din Top 10, cu vânzări de armament de 8,5 miliarde de dolari.
Compania Rheinmetall a realizat vânzări de 3,4 miliarde de dolari în 2017 (locul 25) şi este cel mai bine cotat producător din Germania.
În Top 100 SIPRI sunt incluse şi firme din Polonia şi Ucraina, câte una din fiecare. PGZ (Polonia) cu vânzări de 1,1 miliarde de dolari este pe locul 73, iar UkrOboronProm (Ucraina) ese pe locul 81, cu vânzări de 1,02 miliarde de dolari
Totuşi, pentru a oferi un context, vânzările în valoare 398,2 miliarde de dolari realizate de companiile de armament din Top 100 SIPRI sunt semnificativ mai mici decât vânzările de 494 de miliarde de dolari realizate de primii doi producători auto din lume, Toyota şi Volkswagen, mai indică SIPRI.
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe