Ţara care a interzis vapatul în scop recreativ. Guvernul îşi propune să ia măsuri în continuare, pentru a motiva populaţia tânără să renunţe la fumat

  • Australia a interzis marţi fumatul recreativ şi a înăsprit alte aspecte ale legislaţiei privind ţigările electronice, în cadrul celei mai mari măsuri drastice luate împotriva industriei tutunului din ultimii zece ani pentru a încerca să oprească creşterea alarmantă a numărului de adolescenţi care fumează.
  • Guvernul îşi propune să interzică toate ţigările de unică folosinţă, care vin adesea în arome de fructe, să interzică importul de ţigări fără prescripţie medicală şi să limiteze nivelul de nicotină, urmărind ca vânzarea de ţigări să se limiteze la a ajuta fumătorii să renunţe la fumat.
Urmărește
1126 afișări
Imaginea articolului Ţara care a interzis vapatul în scop recreativ. Guvernul îşi propune să ia măsuri în continuare, pentru a motiva populaţia tânără să renunţe la fumat

Ţara care a interzis vapatul în scop recreativ. Guvernul îşi propune să ia măsuri în continuare, pentru a motiva populaţia tânără să renunţe la fumat

Conform noilor reguli, produsele de vapat vor fi vândute doar în farmacii şi vor avea nevoie de ambalaje "de tip farmaceutic".
 
Vapatul, considerat pe scară largă ca o alternativă mai sigură la fumatul ţigărilor şi util pentru a-i ajuta pe fumători să renunţe la fumat, presupune încălzirea unui lichid care conţine nicotină în ceea ce se numeşte o ţigară electronică şi transformarea acestuia în vapori pe care utilizatorii îi inhalează.
 
Dar studiile au arătat că ţigările electronice care dau dependenţă pot dăuna pe termen lung, potrivit Reuters.
 
Butler a declarat că vapatul a devenit un produs recreaţional în Australia, vândut în principal adolescenţilor şi tinerilor, care au de trei ori mai multe şanse să se apuce de fumat.
 
Acesta este un produs destinat copiilor noştri, vândut alături de acadele şi batoane de ciocolată", a spus Butler. „Vapatul a devenit acum problema comportamentală numărul unu în licee. Şi devine răspândit şi în şcolile primare".
 
Medicii au sprijinit măsurile de reprimare a vapatului, dar au îndemnat guvernul să facă mai mult pentru a limita numărul de tineri care se apucă de acest lucru.
 
„Produsele de vapat cu nicotină sunt vândute cu arome colorate şi am văzut chiar produse care prezintă acelaşi tip de imagini ca şi cerealele pentru micul dejun al copiilor, inclusiv personaje de desene animate", a declarat Nicole Higgins, preşedintele Colegiului Regal Australian al Medicilor Generalişti.
 
Aproximativ 22% dintre australienii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au folosit cel puţin o dată o ţigară electronică sau un dispozitiv de vapat, potrivit datelor de anul trecut.
 
Australia are una dintre cele mai stricte legi anti-fumat din lume.
 
În 2012, a devenit prima ţară care i-a obligat pe producătorii de ţigări să renunţe la mărcile distincte şi colorate şi să îşi vândă produsele în pachete uniforme şi terne.
 
Firmele producătoare de tutun au trecut rapid la ţigări electronice care oferă arome diferite şi au creat modele care se adresează unei noi generaţii de utilizatori.
 
Butler a declarat că guvernul nu intenţionează să urmeze exemplul vecinei Noua Zeelandă în ceea ce priveşte interzicerea vânzărilor de ţigări pentru generaţiile viitoare, dar a precizat că taxa pe tutun va fi majorată cu 5% pe an în următorii trei ani, în încercarea de a reduce vânzările.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici