Târgul de Crăciun din Sibiu: Noi locuri şi atracţii în centrul oraşului

Sibiul găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Târgului de Crăciun, care se va desfăşura între 15 noiembrie 2024 şi 5 ianuarie 2025. Evenimentul din acest an se extinde în mai multe zone ale centrului istoric al oraşului.

Urmărește
140 afișări
Imaginea articolului Târgul de Crăciun din Sibiu: Noi locuri şi atracţii în centrul oraşului

Târgul de Crăciun din Sibiu: Noi locuri şi atracţii în centrul oraşului

„La ediţia din acest an, târgul se va desfăşura în mai multe locaţii din centrul Sibiului, incluzând Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Piaţa Huet", declară Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul evenimentului.

Principalele elemente ale ediţiei din acest an includ o nouă amenajare în Piaţa Mare, cu o terasă amplasată sub o instalaţie de iluminat, extinderea în Piaţa Mică, unde va fi creat un spaţiu denumit „Santa's Land" şi iluminat festiv în Piaţa Huet.

În Piaţa Mare, sub o instalaţie impresionantă din zeci de mii de lumini, va fi amplasată o terasă unde vizitatorii se pot bucura de preparatele calde de la târg. Tot aici se vor regăsi roata panoramică, înaltă de 22 metri, construită special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu în 2019, şi patinoarul natural amenajat în centrul pieţei. Cu o suprafaţă de 600 metri pătraţi şi o capacitate de 300 de persoane, este una dintre principalele atracţii în fiecare an.

În Piaţa Mare se va regăsi şi Atelierul lui Moş Crăciun, o experienţă adorată de mii de copii anual, pe lângă cei 120 de expozanţi şi artizani care vor îmbogăţi atmosfera de Crăciun prin produsele şi obiectele lor.

În Piaţa Mica, Santa’s Land aduce la un loc caruselul şi trenuleţul pentru copii, experienţe virtuale cu sania virtuală a Moşului şi o cabană spectaculoasă unde vizitatorii se pot odihni şi încălzi. Pe faţadele clădirilor din Piaţa Mică vor fi proiectate animaţii colorate în spiritul Sărbătorilor de iarnă, întinse pe mii de metri pătraţi.

Traseul continuă în Piaţa Huet unde va fi posibilă o plimbare sub o instalaţie spectaculoasă cu copaci iluminaţi.

De asemenea, atelierul lui Moş Crăciun are o varietate de activităţi pentru copii, printre care şi ateliere de făcut hârtie şi de mozaic. Vizitat în medie de peste 4.000 de copii la fiecare ediţie, Atelierul lui Moş Crăciun devine locul în care cei mici pot învăţa într-un mod distractiv şi festiv.

La ediţia din acest an a Târgului de Crăciun vor fi prezenţi 120 de expozanţi din 36 de judeţe ale României, dar şi din Israel, Ungaria şi Italia.

În ce priveşte experienţa gastronomică din cadrul târgului, sunt incluse o mulţime de opţiuni din partea producătorilor locali, de la prăjituri artizanale şi produse tradiţionale afumate şi maturate la o varietate de băuturi calde de sezon. Selecţia de obiecte decorative şi de produse va fi considerabil mai mare anul acesta, în urma extinderii portofoliului evenimentului.

Sunt aşteptaţi peste 300.000 de turişti la ediţia din acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici