Târgurile de animale, interzise în judeţul Constanţa, din cauza focarului de variolă din Bulgaria

Autorităţile din judeţul Constanţa au decis vineri interzicerea desfăşurării târgurilor şi aglomerărilor de animale, în condiţiile confirmării unui focar de variolă ovină şi caprină în Bulgaria.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Târgurile de animale, interzise în judeţul Constanţa, din cauza focarului de variolă din Bulgaria

Târgurile de animale, interzise în judeţul Constanţa, din cauza focarului de variolă din Bulgaria

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, Centrul Local de Combatere a Bolilor a adoptat vineri două decizii în contextul accentuării riscului epidemiologic, generat de evoluţia pestei porcine africane şi a pestei micilor rumegătoare, precum şi al confirmării unui focar de variolă ovină şi caprină în Straldzha, regiunea Yambol, Bulgaria.

Astfel, s-a decis, pe o perioadă nedeterminată, interzicerea desfăşurării târgurilor şi aglomerărilor de animale de interes economic şi zootehnic în toate localităţile din judeţul Constanţa, începând cu data emiterii acestei hotărâri.

A doua decizie vizează prevenirea introducerii variolei ovinelor şi caprinelor din Bulgaria în judeţul Constanţa şi implică informarea publicului prin diseminarea de materiale educative, pentru a sublinia responsabilitatea proprietarilor de animale de a sesiza de urgenţă medicul veterinar în situaţia apariţiei unor simptome de boală, monitorizarea transporturilor de animale şi revizuirea Planului de prevenire şi control al pestei porcine africane, prin extinderea acestuia cu măsuri specifice pentru prevenirea variolei ovinelor şi caprinelor.

Pe lângă aceste acţiuni, Garda de Coastă, DSVSA Constanţa şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa vor colabora pentru a identifica, monitoriza şi sancţiona orice transporturi ilegale sau clandestine de animale, în special din speciile ovine şi caprine.

„Totodată, vor fi amplasate panouri informative în zonele de frontieră şi regiunile limitrofe, cu scopul de a informa populaţia cu privire la riscurile bolilor şi necesitatea adoptării unor măsuri riguroase de prevenire”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici