Tăriceanu anunţă acţiuni împotriva firmelor de panificaţie care nu plătesc TVA

Guvernul va iniţia o serie de acţiuni împotriva firmelor din industria de panificaţie care nu plătesc taxa pe valoarea adăugată şi nu facturează marfa vândută, dar solicită permanent subvenţii bugetare, a declarat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește
1 afișare

El s-a referit în cazul firmelor care solicită şi beneficiază de subvenţii bugetare la producătorii de grâu.

"În afară de câteva firme care achită TVA, restul nu contribuie cu nimic la buget. Vom aborda frontal problema evaziunii fiscale din industria de panificaţie şi nu vreau să aud pe urmă că se încearcă majorarea preţului la pâine, pentru a acoperi costurile generate de plata TVA", a spus Tăriceanu.

Premierul s-a aflat, joi, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea pentru a analiza măsurile de combatere a secetei, împreună cu prefecţii judeţelor afectate, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi specialiştii institutului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici