Tăriceanu: Asaltul statului paralel a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate. Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel

Preşedintele Senatului a declarat, marţi, prezent la conferinţa Platformei 3.0 a fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir, că dezbaterea privind modificarea legilor justiţiei a fost distorsionată cu rea-credinţă, precizând că România este sub asaltul statului paralel care se simte din ce în ce mai puternic şi în străinătate.

Urmărește
1744 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Asaltul statului paralel a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate. Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel

Tăriceanu: Asaltul statului paralel a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate. Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel

Călin Popescu Tăriceanu şi-a început discursul referindu-se la ştirile zilei, redând informaţiile potrivit cărora miniştrii au renunţat la SPP, dar şi cele referitoare la magistraţi care ar fi încălcat legea.

"Pe zi ce trece vedem (..) că din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens apar la suprafaţă şi ele ne oferă o imagine îngrijorătoare a României de astăzi: un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei şi un regres imens în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor (..) Trăim într-o Românie care pare un fel de ţară sub asediu şi asediul nu este al oamenilor politici care votează legile justiţiei după o lungă dezbatere care a durat luni şi care a fost distorsionată ca acţiune (..) Imaginea care s-a proiectat cu bună ştiinţă şi cu rea-voinţă în exterior este legată de două lucruri simple: se afectează independenţa justiţiei şi se slăbeşte lupta împotriva corupţiei. Acest asalt care este dat de statul paralel, de cei care au ajuns să fie corupţi de putere şi care vor să aibă controlul butoanelor, este unul consistent şi se manifestă în ţară şi vedem că a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate", a declarat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că şeful statului nu are argumente să respingă legile justiţiei, precizând că Iohannis este avocatul statului paralel.

"Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel pentru că speră că în acest fel va obţine un al doilea mandat aşa cum l-a obţinut şi pe primul. Chiar şi aşa, nu va mai avea argumente să respingă legile justiţiei, mai ales în faţa noilor abuzuri care sunt aduse în faţa opiniei publice", a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Statul paralel a încercat influenţarea rezultatului alegerilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că, potrivit informaţiilor din ultimii ani, că structurile denumite "statul paralel" au încercat influenţarea rezultatului alegerilor, făcând referire la cele prezidenţiale din 2009 şi 2014.

"Informaţiile apărute în spaţiu public în ultimii ani au demonstrat influenţele nefaste ale statului paralel, structuri de putere nelegitimă care s-au substituit sau au încercat să se substituie instituţiilor democratic alese şi au încercat influenţarea rezultatului alegerilor. Sunt multe semne de întrebare legate de încercarea de influenţare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2009, atunci când şefi ai instituţiilor de forţă stăteau la masă cu oameni politici", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce priveşte alegerile din 2009, pe 23 ianuarie, preşedintele comisiei care a investigat turul de scrutin a prezentat concluziile raportului, precizând că, în lipsa buletinelor de vot, se poate doar deduce că au existat acţiuni de influenţare a scrutinului.

"Avem şi certitudini legate de abuzuri ale statului paralel împotriva oamenilor politici în încercarea de a influenţa momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost în 2014, când a existat un mandat de supraveghere pentru mai mulţi politicieni printre care şi eu. (..) La vremea respectivă deţineam funcţia de preşedinte al Senatului şi nu am fost informat la final de mandat de supraveghere că a existat o asemenea acţiune, anormală într-un stat democratic, deci o acţiune care a continuat până în momentul alegerilor. Interceptarea unuia dintre candidaţi (..) duce la suspiciuni şi acuzaţii legate de deformarea procesului electoral, incorectitudine, pentru că se creează un avantaj unuia dintre candidaţi", a mai spus preşedintele Senatului.

În decembrie, fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, spunea că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, ţinta fiind Călin Popescu Tăriceanu, într-un dosar deschis în 2013 şi din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft. Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta încheindu-se la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidenţialelor din 2014, potrivit lui Dragomir.

Preşedintele Senatului a participat, marţi, la şedinţa Platformei 3.0 condusă de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, în care s-a stabilit structura de conducere şi structurile locale, direcţiile de acţiune şi departamentele interne ale iniţiativei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici