Tăriceanu cere demisia responsabililor care nu refac casele inundate până la 1 decembrie

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a solicitat, marţi, responsabililor cu refacerea caselor afectate de inundaţii să îşi depună demisia dacă nu termina reconstrucţia acestora până la 1 decembrie.

Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu cere demisia responsabililor care nu refac casele inundate până la 1 decembrie

Tăriceanu cere demisia responsabililor care nu refac casele inundate până la 1 decembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a solicitat, marţi, responsabililor cu refacerea caselor afectate de inundaţii să îşi depună demisia dacă nu termina reconstrucţia acestora până la 1 decembrie.

La o reuniune de lucru pe tema inundaţiilor organizată la Guvern, premierul s-a arătat extrem de preocupat de concluziile raportului pe această temă, primit de la ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David.

"Noi am stabilit politic o dată care este 1 decembrie şi nu vreau să aud niciun comentariu. Dacă spuneţi că nu se poate, demisionaţi şi vă vedeţi de treabă. Eu vă spun că la 1 decembrie trebuie să fie casele gata «la roşu» şi pentru chestia asta vă puneţi în mişcare. Dacă înseamnă că stai până la 1 decembrie acolo, staţi până atunci acolo", a spus Tăriceanu.

La reuniune au fost prezenţi ministrul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, secretarii de stat în MIRA Victor Paul Dobre şi Marian Petrache, ministrul Lucrărilor Publice, Laszlo Borbely, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Gheorghe Popescu, şi secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca.

Premierul a arătat că nici măcar proiectul de construcţie a unei case cu o singură cameră nu a fost finalizat, deşi decizia de construcţie a fost luată în urmă cu trei săptămâni, şi a spus că este deranjat atât de informaţiile primite din partea ministrului Reformei Administrative în urma întâlnirii de marţi a acestuia cu cu secretarii de stat coordonatori ai activităţilor de evaluare şi reconstrucţie din cele şase judeţe afectate de inundaţii, cât şi de concluziile vizitei ministrului în Moldova.

Tăriceanu l-a nominalizat pe prefectul judeţului Neamţ, susţinând că acesta nu se implica în coordonarea operaţiunilor.

"Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a fost duminică în zonele afectate de inundaţii din Moldova, să vadă cum merg lucrurile la consctrucţiile de case, şi a făcut un raport care pentru mine este foarte preocupant şi îngrijorător, deoarece, la o distanţă de 12 kilometri, într-o comună treaba mergea foarte bine şi dincolo mergea foarte prost, fără o coordonare a acestor acţiuni. Prefectul din Neamţ stătea şi se uita, nu ştiu după ce, şi în loc să îi împingă de la spate, nu ştiu ce făcea", a spus Tăriceanu.

Ministrul David cere urgentarea contractării lucrărilor de reconstrucţie din zonele inundate

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, le-a cerut, marţi, secretarilor de stat care coordonează activitatea de evaluare şi reconstrucţie din cele şase judeţe afectate de inundaţii să urgenteze contractarea lucrărilor pentru refacerea caselor şi infrastructurii.

Ministrul Cristian David a avut, marţi dimineaţă, o reuniune de lucru cu secretarii de stat coordonatori ai activităţilor de evaluare şi reconstrucţie din cele şase judeţe afectate de inundaţii, pentru a stabili stadiul lucrărilor de reconstrucţie a caselor şi a infrastructurii din aceste zone. Totodată, ministrul Internelor şi reformei Administrative a avut o videoconferinţă cu prefecţii din judeţele afectate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici