Tăriceanu: Legea Voiculescu vine în favoarea chiriaşilor şi este o eroare

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat, joi, foarte mâhnit de decizia Curţii Constituţionale în cazul modificărilor la Legea caselor naţionalizate, apreciind că actul normativ favorizează chiriaşii şi readuce nedreptatea făcută proprietarilor în 1990.

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Legea Voiculescu vine în favoarea chiriaşilor şi este o eroare

Tăriceanu: Legea Voiculescu vine în favoarea chiriaşilor şi este o eroare

"Sunt foarte mâhnit de decizie. Dreptul la proprietate este unul fundamental, pentru care ne-am bătut, ne-am bucurat când a fost garantată, nu numai ocrotită în Constituţie. Legea vine în favoarea chiriaşilor, revenind la nedreptatea care s-a făcut din 1990 proprietarilor. Cred că, din acest punct de vedere, este o eroare", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a explicat că liberalii, când au fost la guvernare, au pus pe picioare un mecanism, Fondul Proprietatea, care "să permită proprietarilor deposedaţi de bunurile lor în perioada comunistă să primească o compensaţie în bani, titluri de valoare, dar numai dacă proprietăţile nu pot fi restituite".

Liderul PNL a explicat că "ar trebui ca proprietăţile existente fizic să fie restituite vechilor proprietari şi numai în cazul în care aceştia nu-şi mai pot recupera vechile proprietăţi să se facă apel la banii sau titlurile de valoare de la Fondul Proprietatea".

Citeşte şi

CC: Modificările la Legea caselor naţionalizate sunt constituţionale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici