- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.03.2018, 13:45)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu: Trebuie să fim realişti. N-o să putem avea elicoptere şi de la Bell şi de la Airbus
România trebuie să fie realistă în legătură cu înzestrarea armatei, pentru că nu o să poată fi fabricate elicoptere de atac Viper ale companiei americane Bell Helicopter, precum şi cele ale Airbus Helicopter, a adeclarat marţi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Urmărește
2622 afișări
Tăriceanu: Trebuie să fim realişti. N-o să putem avea elicoptere şi de la Bell şi de la Airbus
"Nu ştiu exact conţinutul cooperării cu compania Bell. Trebuie să existe un proces competitiv şi Airbus e pregătit să participe în această competiţie. Dar trebuie să fim realişti, n-o să putem să avem mai multe companii care să fabrice elicoptere, pentru că armata română nu e atât de extinsă", a afirmat Tăriceanu, într-o declaraţie de presă susţinută la platforma aeronautică din Ghimbav, judeţul Braşov.
Şeful Senatului a conchis că România are responsabilităţi, în calitate de ţară membră a Uniunii Europene, pe care trebuie să le ia în serios. "Avem aceste facilităţi extraordinare şi cred că armata nu poate să nu ia în considerare aceste capacităţi industriale. Ceea ce am văzut azi în toate întreprinderile vizitate demonstrează know how-ul pe care îl avem", a completat Tăriceanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Sperăm să creionăm această achiziţionare de 16 elicoptere. Ne dorim să fim implicaţi în acest program. Este cu totul alt program, unul este un elicopter de atac şi unul este de luptă, specializat. Deci va fi un alt program şi nu se bat cap în cap", a explicat Niculae Banea, director general IAR Ghimbav, Braşov, întrebat dacă nu există un conflict între acordurile încheiate de IAR cu Bell Helicopter şi Airbus.
Banea a adăugat că primul elicopter Puma SOCAT va pleca spre export în luna septembrie.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a participat, marţi, la Braşov, unde a efectuat o vizită de lucru pe platforma aeronautică de la Ghimbav. Preşedintele Senatului a vizitat unităţile de producţie IAR Ghimbav, Premium Aerotec şi Airbus Helicopters România, la aceasta din urmă susţinând şi o conferinţă de presă pe teme de dezvoltare industrială şi investiţii în tehnologie. Un invitat special în această vizită pe care Călin Popescu Tăriceanu a făcut-o pe platforma industrială a fost ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa Michele Ramis.
În august 2017, IAR Ghimbav a semnat acordul de parteneriat cu Airbus Helicopters pentru încă zece ani, urmând ca la Braşov să fie produse elicoptere multirol H215M. Conform acordului, IAR va acţiona drept contractant principal pentru toate comenzile viitoare de H215M care ar putea fi plasate de către MApN.
La jumătatea lunii septembrie a anului trecut, ministrul Apărării, Mihai Fifor a anunţatcă România negociază şi cu Bell Helicopters pentru producerea elicopterelor de atac la Ghimbav. "Se discută cu Bell Helicopters în aceeaşi termeni, din cele 45 de elicoptere de atac pe care România intenţionează să le achiziţioneze primele vor fi realizate pe linia din Texas, însă marea majoritate vor fi realizate pe linia pe care Bell Helicopters o va avea la Ghimbav, la Braşov. Adică în termenii aceştia se discută cu marii parteneri pe care îi avem", a declarat la acel moment Fifor.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe