- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.12.2015, 19:04)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tatăl unui tânăr mort în spital, după incendiul din Colectiv: Vă acuz de crimă domnule Arafat, domnule Bănicioiu, domnilor manageri - FOTO
Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morţi în spitale, în urma tragediei din Colectiv, scrie din nou pe Facebook, indignat de cum a fost tratat la televiziuni de politicieni şi şefii de spitale, cerându-le acestora să îşi asume vina şi să demisioneze pentru că sunt incompetenţi şi i-au ucis fiul.
Urmărește
37448 afișări
Tatăl unuia din tinerii morţi la Colectiv: "Au fost ucişi, condamnaţi la moarte în spitale. Mulţi dintre răniţi au murit cu zile" (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)
"Domnilor politicieni, domnule Arafat, eu sunt tatăl unui copil de 22 de ani, proaspăt absolvent de ASE, cursuri de zi, care noaptea muncea pentru una dintre cele mai mari companii din lume şi care îşi găsea timp să şi cânte, pentru că asta era pasiunea lui. Copilul ăsta ar fi trăit dacă voi nu va încăpăţânaţi şi nu vă credeaţi de neînvins. Sunteţi nişte incompetenţi, iar incompetenţa voastră a ucis. Vă acuz de crimă domnule Arafat, domnule Bănicioiu, domnilor manageri. Dumneavoastră încercaţi să vă acoperiţi urmele, dar nu veţi reuşi. Domnilor, vă voi repeta asta zilnic până când veţi înţelege că aţi greşit şi veţi începe schimbarea. Domnilor, ce alegeţi? Să vă protejaţi propriile interese sau să vă asumaţi greşelile şi să luaţi măsurile ca aşa ceva să nu se mai repete. Prima măsură ar fi să vă asumaţi vina, să demisionaţi şi să vă supuneţi legii", scrie Eugen Iancu, tatăl lui Mihai Alexandru Iancu, unul dintre tinerii morţi în urma incendiului din Colectiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El remarcă faptul că toată lumea vorbeşte despre schimbarea sistemului, dar nu se întâmplă nimic concret. "Trebuie să schimbăm sistemul. Dar ce este sistemul? Mor oameni, alţi oameni ies în stradă, se schimbă guvernul. Şi? Am rezolvat ceva? Ne creem unii dintre noi noi speranţe. Vine un tată îndoliat şi scrie câteva cuvinte pe Facebook şi se întămplă o minune. Se aprind spiritele. Unii doresc mediatizare, alţii organizează, alţii se alătură, alţii înjură, numai politicienii şi conducătorii se unesc. Sunt doctori care trimit mesaje, care îşi cer scuze. Culmea, exact doctorii care au stat poate multe nopţi şi multe zile să facă tot posibilul. Dar avem directori de spitale, avem parlamentari, avem oameni nelipsiţi din studiourile televiziunilor care simt ca tocmai când credeau că lucrurile se liniştesc, sunt obligaţi să facă front comun şi să îşi protejeze interesele. Astăzi, pe la prânz, am prins pe Realitatea o doamnă care putrezeşte de mulţi ani prin Parlamentul României şi care se isteriza şi întreba nervoasă cine este acest Iancu Eugen, ce calificare are el să îşi dea cu părerea despre domnii manageri, despre minunăţia de Arafat, despre extraordinarii politicieni? Doamna asta şi-a imaginat măcar o secundă că este în slujba oamenilor şi că ar fi trebuit ca de o lună să ceară înfiinţarea unei comisii care să cerceteze, să descopere şi să se asigure că tot adevărul va ieşi la iveală şi mai ales că niciodată nu se va mai întâmpla aşa ceva? Acelaşi lucru l-am văzut pe Antena 3, unde un abonat al şezătorilor postului era deasemeni indignat de atitudinea unui tată nepriceput", spune Iancu.
Joi dimineaţă, Eugen Iancu scrisese, tot pe Facebook, un mesaj în care susţinea că răniţii ar fi trebuit trimişi imediat la spitale din străinătate, şi nu ţinuţi ”în medii nesigure”, unde au fost trataţi de ”medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi”.
”Astăzi am avut câteva întâlniri importante. Ne-am reîntâlnit, noi cei din Spitalul Sfântul Ioan, şi ne-am plâns copiii morţi, dar am cunoscut şi oameni nedumeriţi de ceea ce s-a întâmplat. Sincer să fiu, şi eu sunt nedumerit sau am fost. Zile întregi am umblat năuc, neînţelegând nimic din ce se întâmplă. Alexandru a fost scos de prieteni din Colectiv, a fost dus la salvări şi predat unui medic. Vorbea, stătea în picioare şi era speriat de moarte, deşi reuşea să facă câte o glumă. Aici se rupe filmul, pentru că la spital nu ajunge cu SMURD-ul. A fost trimis cu o maşină particulară. La spital, medicii au muncit ca nişte eroi, am toată stima şi respectul pentru eforturile lor, dar erau medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi. Copiii ăştia care aveau arsuri pe diferite suprafeţe, dar foarte grave, trebuiau să fie introduşi într un mediu absolut izolat şi trataţi de specialişti în arsuri sau, cel mai bine, trebuiau trimişi imediat acolo unde puteau fi trataţi de specialişti şi cu aparate performante. În schimb, ei fost ţinuţi în medii nesigure, trataţi cu eforturi foarte mari din partea personalului extrem de sufletist, de implicat, dar fără experienţă în domeniu”, afirmă Eugen Iancu.
El mai susţinea că aparatele care să îi ajute să respire pe răniţi au venit după o săptămână, iar ”operaţiile făcute constau în curăţarea la suprafaţă, când de fapt trebuia tăiat tot ce era ars şi putrezit, indiferent de cât de adâncă era această operaţie”.
”Astfel, infecţiile s-au dezvoltat, iar dacă ţin cont şi de faptul că toţi copiii plecaţi în străinătate au plecat cu bacterii specifice căpătate în spitale, îmi dau seama că Alexandru şi ceilalţi au fost ucişi. Au fost condamnaţi la moarte din primele zile, atunci când vedeam la televizor cum ministrul sănătăţii şi Arafat spuneau că totul este sub control şi că ne descurcăm. Nu v-aţi descurcat domnilor, iar indecizia voastră a fost criminală. Domnule Arafat, acum o săptămâna îi spuneam lui Cristian Tudor Popescu, într un comentariu făcut la un articol al dânsului, că ar trebui să tacă şi că dumneavoastră sunteţi un om care ştiţi ce faceţi. Acum, domnule Arafat, va cer socoteală pentru uciderea copilului meu. Salvarea dumneavoastră nu l-a dus la spitalul potrivit, de fapt nu l-a dus deloc. Astfel s-a pierdut timp. Şi viaţa copilului meu. Dar asta este doar un caz. Vă voi mai povesti câte ceva, domnule Arafat. Smurd-ul dumneavoastră, pompierii, poliţiştii prezenţi la faţă locului, habar nu ştiau ce să facă, erau debusolaţi, dezorganizaţi. Nu o spun eu , o spun cei din Colectiv, cei care se scoteau unii pe alţii din foc. Domnule Bănicioiu, ştiţi ce aţi făcut pierzând o săptămâna fără să trimiteţi copiii în străinătate ? I-aţi ucis. Sunteţi un criminal”, mai scrie Eugen Iancu.
Fiul acestuia, Mihai Alexandru Iancu, în vârstă de 25 de ani, a murit în 21 noiembrie, la Spitalul ”Sântul Ioan” din Capitală, unde a fost dus în urma incendiului din Colectiv.
Ulterior, în cursul zilei, a mai scris că ”Bănicioiu şi Arafat sunt criminali”.
”Ăsta este un adevăr pentru care cei ce nu au acceptat imediat plecarea copiilor din ţară trebuie să plătească. De asta susţin că Bănicioiu şi Arafat sunt criminali. Au ucis toţi copiii morţi ulterior internării”, a afirmat Eugen Iancu, comentând un articol al lui Cătălin Tolontan. Acesta a publicat, joi, un interviu cu un medic de la Spitalul de Arşi, care nu îşi dezvăluie însă identitatea. Medicul susţine că tinerii răniţi în Colectiv ”au murit într-o bombă biologică, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti”.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, dr. Adrian Stănculea, şeful secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, a declarat, joi, că după incendiul din clubul Colectiv în unitatea sanitară au fost internaţi 27 de răniţi, dintre care şase au decedat, trei dintre aceştia având infecţii nosocomiale de mai mare amploare. "Sunt trei pacienţi decedaţi, fiecare medic curant a anunţat familia, nu era să se ascundă infecţia", a precizat Stănculea.
Întrebat dacă cei trei mai erau în viaţă dacă nu făceau infecţii nosocomiale, Stănculea a spus că nu poate face o astfel de declaraţie, pentru că leziunile pulmonare, inhalatorii erau extrem de severe. Medicul a precizat că şi alţi pacienţi au infecţii nosocomiale, dar la cei trei acestea au fost de o anvergură mai mare decât la alţi pacienţi.
Întrebat dacă cei trei pacienţi puteau fi salvaţi în situaţia unui transfer rapid la clinici din străinătate, Adrian Stănculea a spus că acestea sunt supoziţii, adăugând că în cazul marilor arşi există riscul contaminării, pentru că nu mai este protecţia dată de piele, iar în cazul celor răniţi în Colectiv exista şi infecţia de căi respiratorii, plămânii fiind afectaţi suplimentar.
Reprezentanţii Spitalului de Arşi au mai declarat că infecţiile la marii arşi survin şi în marile centre din lume, dar că probabil rata de infecţie era mai mică dacă în România exista un centru de arşi la nivel occidental, ceea ce nu se poate face decât într-o clădire nouă. "Ideea este că întotdeauna într-o secţie de terapie-intensivă a marelui ars există contaminare bacteriană şi implicit infecţie. Şi în cărţile de specialitate a doua etapă, cronologic vorbind, a pacientului mare ars este etapa infecţioasă. În condiţiile în care probabil dacă în România exista un centru de arşi la nivel occidental de exemplu în care fiecare pacient mare ars era cu propriul său salon, cu propria asistentă, cu propriul management, probabil că rata de infecţie era ceva mai mică, dar asta nu înseamnă că în marile spitale şi centre de arşi din lume nu se întâmplă astfel de infecţii", a spus directorul medical Cristian Niţescu.
Niţescu a subliniat că aceste infecţii apar şi în străinătate, adăugând şi că mai multe filtre înseamnă mai puţine riscuri pentru pacient. "Dar nu puteam noi să transferăm pacienţii. Noi nu putem hotărî, noi am primit nişte pacienţi pe care i-am tratat maximal, nu doar că au fost din Colectiv, pentru că aşa tratăm toţi bolnavii arşi care vin. (...) Trebuie să înţelegeţi un lucru: pacientul poate pleca în afară fie la cererea personală sau a familiei, şi asta însemnând că familia îşi asumă costurile respective, care sunt extrem de mari, fie la nivel de autoritate, pentru că noi suntem spital public, spital de stat", a mai spus medicul de la Spitalul de Arşi.
În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Aproximativ 200 de persoane, în marş spre clubul Colectiv. Incidente la protestul din Piaţa Universităţii: Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe