Taxele de şcolarizare ale copiilor lui Geoană, achitate de mama sa şi socrul său

Taxele de şcolarizare ale celor doi copii ai preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, fiecare în valoare de peste 18.500 de euro, au fost achitate de mama şi socrul senatorului PSD.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Taxele de şcolarizare ale copiilor lui Geoană, achitate de mama sa şi socrul său

Taxele de şcolarizare ale copiilor lui Geoană, achitate de mama sa şi socrul său (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Taxa de şcolarizare a fiului lui Mircea Geoană, în valoare de 18.605 euro, a fost achitată de Ion Costea, socrul acestuia, potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui Senatului, publicată pe site-ul instituţiei.

VEZI AICI DECLARAŢIA DE AVERE

Declaraţia de averere a preşedintelui Senatului mai relevă că taxa de şcolarizare a fiicei lui, Ana Maria, în valoare de 18.800 euro, a fost achitată de mama lui Mircea Geoană, Elena Iuliana.

Potrivit aceleiaşi declaraţii, soţia lui Geoană are un teren intravilan în comuna Corbeanca, cu o suprafaţă de 1.000 mp, cumpărat în anul 2001. Soţii Geoană mai deţin un apartament cu o suprafaţă de 98 mp, dobândit de Mihaela Geoană în anul 1988, prin donaţie de la o rudă de gradul 1.

Geoană nu deţine autovehicule, îşi estimează obiectele de artă şi bijuteriile la aproximativ 8.500 de euro, iar obiectele de cult la aproximativ 3.000 euro.

Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, preşedintele Senatului a înstrăinat, în 15 iulie 2010, un autoturism VW Passat către Bogdan Alexandru Mancaş, pentru care a obţinut 6.000 euro.

Geoană declară şi mai multe conturi bancare, cele mai semnificative fiind cel de la Morgan Stanley USA, în valoare de 105.973 dolari, şi de la Citibank USA, în valoare de 76.377 dolari. El deţine, de asemenea, aproximativ 173.000 lei în diverse conturi.

Preşedintele Senatului precizează, în declaraţia de interese, că deţine funcţia de preşedinte al Institutului Aspen România şi este membru în Consiliul Consultativ Internaţional al Asociaţiei George C. Marshall România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici