- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.02.2021, 07:36)
- Răzvan Botea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Taxele nu vor creşte în 2021. Acesta este un an de analiză a fiscalităţii
2021 este un an de analiză a fiscalităţii, în care taxele nu vor creşte, inspecţiile fiscale nu se vor înteţi, dar companiile care au beneficiat de măsuri de sprijin în pandemie se pot aştepta la controale.
Urmărește
458 afișări
Digitalizarea relaţiei dintre Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi contribuabili nu se va realiza în 2021, la nivelul la care să crească colectarea la bugetul de stat şi să îmbunătăţească relaţia cu contribuabilii, a fost una dintre concluziile conferinţei anuale de fiscalitate ZF/NNDKP, anul acesta cu tema „Dispute fiscale la vreme de pandemie“.
„Nu mă aştept sub nicio formă să văd ceva notabil în zona digitalizării ANAF încă. Se vor face paşi, dar insist asupra acestui aspect: digitalizarea care va avea un efect în colectare şi în îmbunătăţirea relaţiei cu contribuabilul nu mă aştept să vină în 2021“, a spus Alina Timofti, partener şi coordonator al NNDKP, divizia de consultanţă fiscală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Marius Ionescu, partener şi coordonator al NNDKP Consultanţă Fiscală, a spus, în cadrul evenimentului, că ANAF are în derulare trei proiecte de digitalizare, care ar aduce la bugetul de stat un nivel de colectare suplimentar de 2,5-3% din PIB.
„Practic la nivelul ANAF sunt trei proiecte mari de digitalizare şi încă două-trei mai mici, dar la fel de importante. Primul ar fi factură electronică, SAF-T şi conectarea caselor de marcat. Doar aceste trei măsuri ar aduce în plus la colectare între 2,5 şi 3% din PIB“, a spus el.
Prezent la eveniment, Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, a spus că prioritatea Finanţelor este implementarea facturii electronice şi speră ca până la finalul anului să fie introdus cel puţin un program-pilot.
„Factura electronică este prioritatea numărul unu a Ministerului de Finanţe. Ne propunem anul acesta să încercăm să introducem măcar un program-pilot pentru facturarea electronică. Să luăm fie o zonă, fie o anumită categorie de contribuabili. Nu vor exista modificări fiscale, va începe o analiză la nivelul taxelor“, a spus Alin Chitu.
ZF şi casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF) au organizat miercuri 17 februarie conferinţa „Dispute fiscale la vreme de pandemie“.
Printre concluziile evenimentului, care a adus la masa discuţiilor reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe şi avocaţi şi consultanţi fiscali, a fost că 2021 nu va veni cu măriri de taxe şi intensificarea inspecţiilor fiscale, dar contribuabilii care au beneficiat de măsuri de sprijin în pandemie se pot aştepta la controale.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe