Taximetriştii protestează, luni, în Capitală

Taximetriştii vor ieşi în stradă, lunea viitoare, cerând Primăriei Capitalei să le acorde autorizaţia în nume propriu şi să nu mai permită firmelor să exercite presiuni asupra taximetriştilor care şi-au cumpărat maşini şi lucrează pentru societăţile din domeniu.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Taximetriştii protestează, luni, în Capitală

Taximetriştii protestează, luni, în Capitală

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Şoferilor din România, Victor Stan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că luni vor ieşi în stradă 500 de şoferi, care cer municipalităţii să respecte Legea 265/2007, cu privire la noile autorizaţii de taxi. "Cerem suspendarea efectelor listei cu autorizaţiile până la apariţia normelor metodologice", a declarat Stan.

Cei care au luptat pentru a-şi obţine autorizaţie de independent sunt "marginalizaţi şi timoraţi" prin depuneri de plângeri penale pentru "abuz de încredere şi lipsa comezilor prin dispecerat", pentru că nu şi-au vândut maşinile către firme. "Şoferii sunt convocaţi la aşa zisele comisii de disciplină pentru desfacerea contractelor de muncă, cu menţiunea că au lipsit nejustificat de la firmă. În condiţiile în care firmele nu sunt proprietarele maşinilor, iar autorizaţiile sunt obţinute pe maşinile închiriate, se încearcă preschimbarea autorizaţiilor până la apariţia normelor metodologice", a precizat Stan.

Şoferii se mai plâng şi de faptul că sumele plătite către firme sunt nejustificat de mari şi angajaţii nu primesc chitanţă pentru bani predaţi, între 700 şi 1.500 de lei lunar, plus TVA.

Stan a mai spus că peste 800 de persoane au fost "păcălite" să-şi dea maşinile către firme, în baza unui contract de vânzare-cumpărare "perfect valabil", în care era trecută o sumă derizorie de 500-1.000 de euro, dar acest act este fictiv. "Oamenii nu au primit niciun ban, dar au fost nevoiţi să facă acest lucru, pentru că au fost ameninţaţi de firme că vor fi daţi afară şi au credite la bănci de când şi-au cumpărat maşinle", a subliniat Stan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici