TB arată modul în care fraţii Magherescu au încercat înşelarea unor firme acuzând un furt trucat

Tribunalul Bucureşti prezintă pe larg în motivarea deciziei prin care dinamovistul Mărgăritescu a fost eliberat, iar alte şase persoane au fost arestate preventiv modalitatea în care fraţii Magherescu au încercat înşelarea firmelor de asigurări şi leasing pentru a obţine bani.

Urmărește
848 afișări

După ce a studiat dosarul de urmărire penală, pus la dispoziţie de procurorii bucureşteni, la momentul când s-a propus arestarea preventivă a dinamovistului Andrei Mărgăritescu şi a altor şase persoane, între care Alexandru Magherescu, patronului Centrului Medical Doris din Capitală, şi a fratelui acestuia Cosmin Magherescu, judecătorul detaliază în motivarea deciziei de arestare a celor şase modul în care acestea au încercat să înşele două firme, una de leasing şi una de asigurări.

Astfel, se arată în documentul citat "inculpatul Alexandru Cristian Mircea Magherescu a cumpărat în cursul anului 2007 în sistem leasing autoturismul marca Audi A8, proprietar fiind societatea P.L.R. IFN".

"În cursul anului 2010, acesta intenţionând să înstrăineze fără drept autoturismul în cauză, cu complicitatea inculpatului Cosmin Mihai Magherescu, fratele său, care îl cunoştea pe inculpatul Antonio Cristinel Enache, i-a încredinţat acestuia din urmă autoturismul în vederea vânzării. Între inculpaţii Cosmin Magherescu şi Cristinel Enache există o relaţie de prietenie, aspect care a rezultat din conţinutul proceselor-verbale de redare a convorbirilor purtate de aceştia. Enache, la rândul său, a luat legătura cu inculpatul Cosmin David Rotundu, care cunoştea provenienţa autoturismului şi scopul activităţii desfăşurate şi după ce a modificat seria de şasiu l-a înstrăinat, cu complicitatea inculpatului Adrian Mihai Radu către inculpatul Munteanu Cristian Marian (notat M.C.M în documentul transmis în versiune cenzurată - n.r), care avea cunoştinţă de provenienţa acestuia", se arată în motivare.

De găsirea unor cumpărători, mai arată instanţa, s-a ocupat inculpatul Radu, care în permanenţă ţinea legătura cu inculpaţii Enache şi Cosmin David Rotundu. La rândul său, inculpatul Enache comunica fraţilor Magherescu toate informaţiile referitoare la activitatea infracţională desfăşurată.

La data de 1 aprilie 2010, după ce complicii săi au înstrăinat autoturismul în cauză, Alexandru Magherescu s-a prezentat la organele de poliţie unde a reclamat sustragerea acestuia de către persoane necunoscute.

În 2 aprilie 2010, Alexandru Magherescu a anunţat societatea P.L.R. IFN cu privire la faptul că autoturismul proprietatea acesteia a fost sustras de către persoane necunoscute, obţinând în acest mod o împuternicire din partea acesteia, cu care s-a prezentat la societatea A.T.A. unde a solicitat deschiderea dosarului de daune, în scopul inducerii în eroare a acesteia şi a încasării în mod injust a poliţei de asigurare Casco, activitate infracţională ce a rămas în fază de tentativă, societatea de asigurare neachitând despăgubirile solicitate de inculpat, mai arată instanţa.

De asemenea, Alexandru Magherescu a cerut poliţiştilor eliberarea unei adeverinţe necorespunzătoare adevărului la data de 23 aprilie 2010 pe care a prezentat-o la societatea de asigurare pentru obţinerea despăgubirilor.

Alexandru Magherescu a făcut toate aceste demersuri pentru a induce în eroare societăţile P.L.R. IFN şi A.T.A. în scopul obţinerii de avantaje materiale, cauzând părţilor vătămate un prejudiciu în valoare de 104.097 de euro.

"Plângerea lui Alexandru Magherescu, privind furtul autoturismului Audi A8, a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub numărul 5179/P/2010. Din cercetările efectuate într-o altă cauză privind pe unul dintre inculpaţi, a rezultat faptul că anterior depunerii reclamaţiei de furt de către Alexadnru Magherescu, acesta a purtat mai multe discuţii telefonice cu Enache din care rezultă faptul că, în mod voluntar, Magherescu a înstrăinat către Enache autoturismul Audi A8, în scopul valorificării acestuia de către persoane din anturajul inculpatului Enache, iar ulterior a sesizat în fals organele de poliţie cu privire la furtul autoturismului, în scopul încasării primei de asigurare Casco”, arată judecătorul în documentul în care mai precizează că "sesizarea din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de înşelăciune a format obiectul dosarului nr. 5147/P/2011 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, iar prin rezoluţia procurorului din 7 martie dosarul penal cu numărul 5141/P/2011 a fost conexat la dosarul penal 5174/P/2010 pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei".

Ulterior Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a declinat dosarul în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

"Această situaţie de fapt se dovedeşte cu materiale rezultate în urma punerii în aplicare a mai multor autorizaţi de interceptare, note de efectuare a supravegherii operative asupra inculpaţilor, interceptare în mediu ambiental, proces verbal de cercetare la faţa locului, adeverinţă eliberată de Serviciul Furturi de Autovehicule, declaraţii ale inculpatului Alexandru Magherescu date în faţa organelor de poliţie, precum şi în faţa brokerilor de asigurări, reclamaţia depusă la 1 aprilie 2010 de Alexandru Magherescu, procese verbale de sesizare din oficiu, declaraţii de martori, reclamaţia inculpatului Cosmin David Rotundu, adrese din partea societăţii P.L.R.IFN S:A, adrese din partea A.T.A. şi listinguri telefonice", potrivit documentului citat.

Faţă de toate aceste specte, mai notează instanţa, "Tribunalul consideră justificată propunerea organelor de poliţie privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii întrucât din probele administrate în cauza a rezultat faptul că aceştia, după o prealabila întelegere între ei, după ce au modificat seria de şasiu a autoturismului Audi A8, proprietatea P.L.R.IFN şi i-au procurat plăcuţe cu numere false de înmatriculare l-au vândut fără drept inculpatului Munteanu Cătălin Marian, în scopul obţinerii în mod injust a unor avantaje materiale, fiind astfel indusă în eroare societatea de Leasing, căreia i s-a produs un prejudiciu în valoare de 105.000 de euro".

De asemenea, mai notează judecătorul în documentul citat, ulterior vânzării maşinii, Alexandru Magherescu a obţinut de la societatea de leasing o împuternicire cu care s-a prezentat la societatea A.T. în vederea deschiderii dosarului de daune şi a solicitat achitarea de către aceasta a primei de asigurare Casco, pe care inculpatul urma să o încaseze împreună cu societatea de leasing proporţional cu ratele achitate până la data reclamării furtului, încercând astfel să inducă în eroare societatea de asigurare în scopul obţinerii de avantaje materiale.

"Inculpatul Munteanu Cristian Marian (notat M.C.M în documentul cenzurat al instanţei - n.r) cunoştea provenienţa autoturismului şi faptul că seria acestuia era modificată, plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi actele erau false, achiziţionând în cunoştinţă de cauză autoturismul în scopul obţinerii de foloase materiale pentru sine.

În 19 aprilie, Tribunalul Bucureşti a decis ca mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu să fie cercetat în libertate pentru tăinuire în dosarul privind furtul unor maşini de lux, iar în cazul celorlalţi şase reţinuţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Mărgăritescu a părăsit, în 20 aprilie, după 24 de ore, arestul Direcţiei Cercetări Penale.

Andrei Mărgăritescu şi celelalte şase persoane au fost reţinuţi, în 19 aprilie, de procurorii Parchetului Capitalei, după ce au fost audiaţi la Serviciul Furturi Auto, în dosarul privind furtul unor maşini de lux.

Procurorii bucureşteni au spus că nu vor contesta decizia de cercetare în libertate a lui Adrian Mărgăritescu, deoarece în timpul audierilor de la instanţă, acesta a decis să coopereze şi să ofere detalii.

În cazul furtului unor maşini de lux, procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală pe numele a nouă persoane, printre care se află mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Munteanu, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire.

Cristi Munteanu este cercetat în libertate, pentru tăinuire, cu interdicţie de a părăsi localitatea, măsură dispusă de către procurorul de caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici