Tehnicile de resuscitare de bază, explicate în şcolile din Bucureşti

Cursuri despre tehnicile de resuscitare de bază vor fi susţine în şcolile din Capitală, în baza unui partenerioat între Ministrul Educaţiei, Asociaţia Societatea Română de Cardiologie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului Tehnicile de resuscitare de bază, explicate în şcolile din Bucureşti

Tehnicile de resuscitare de bază, explicate în şcolile din Bucureşti

Ministerul Educaţiei a încheiat un protocol de colaborare cu Asociaţia Societatea Română de Cardiologie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” pentru a iniţia o serie de cursuri vitale începând cu data de 29 septembrie, cu ocazia Zilei mondiale a inimii.

Obiectivul acestui program este de a forma elevii din învăţământul preuniversitar (clasele V-VIII şi IX-XII), precum şi cadrele didactice din aceste unităţi de învăţământ în tehnici de resuscitare de bază, astfel încât să poată acorda primul ajutor în cazul unui stop cardiac şi să popularizeze manevre simple, accesibile oricui, care pot contribui la salvarea unei vieţi, transmite ministerul.

„Atunci când vorbim despre educaţie, avem nevoie să ne raportăm la modul în care şcoala este, cu adevărat, un mediu de învăţare pentru viaţă. Sper ca aceste cursuri să se extindă şi cât mai mulţi copii şi profesori să fie pregătiţi să ofere primul ajutor în caz de nevoie”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Învăţământul şi sănătatea sunt două părţi fundamentale ale dezvoltării societăţii noastre. Prin această iniţiativă, Universitatea de Medicină şi Farmacie <Carol Davila> îşi asumă responsabilitatea de a forma o generaţie conştientă şi pregătită să acorde primul ajutor în caz de nevoie. Educaţia salvează vieţi, iar fiecare curs BLS este o şansă pentru o viaţă mai lungă şi sănătoasă pentru toţi", a declarat Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila".

„Constituie o prioritate pentru noi asigurarea unui mediu şcolar sigur şi sănătos pentru dezvoltarea elevilor noştri şi un element esenţial în această direcţie este educaţia în domeniul primului ajutor. Programul Basic Life Support (BLS) marchează un pas semnificativ în asigurarea siguranţei şi a pregătirii elevilor pentru a face faţă unor situaţii de criză, pregătindu-i să acţioneze rapid, eficient şi într-un mod responsabil. Susţinem această iniţiativă şi încurajăm implicarea tuturor părţilor interesate - elevi, cadre didactice, părinţi şi parteneri comunitari. Împreună, putem transforma acest proiect într-un pilon solid al educaţiei noastre, oferindu-le elevilor cadrul necesar formării competenţelor vitale pentru viaţa de zi cu zi. Suntem recunoscători Societăţii Române de Cardiologie şi Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti pentru iniţiativă şi pentru implicare”, a subliniat inspectorul şcolar general Vlad Florentin Drinceanu, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În prima fază a acestui proiect, Inspectoratul Şcolar Bucureşti va aloca un liceu pentru fiecare sector, în vederea desfăşurării programului.

Formatul de desfăşurare va consta într-o prezentare teoretică cu o durată de 30-45 de minute, urmată de 45-60 de minute de manevre practice desfăşurate pe simulatoarele de resuscitare.

Evenimentele vor avea loc în weekenduri, iar programul va fi stabilit împreună cu unităţile şcolare implicate, care se vor ocupa şi de procesul de înscriere a participanţilor.

La finalul fiecărei serii, participanţii vor primi o diplomă de participare la curs, oferită din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
resuscitare,
şcoli,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici