- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.11.2019, 09:19)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tehnologie ultramodernă la Spitalul Colentina: Depistează cancerul cu 18 luni înaintea altor investigaţii
O tehnologie ultramodernă care identifică modificări oncologice cu până la 18 luni înainte de alte investigaţii imagistice a intrat în dotarea Spitalului Clinic Colentina. Pacienţii pot beneficia de această aparatură în mod gratuit, din noiembrie.
Urmărește
3670 afișări
Tehnologie ultramodernă la Spitalul Colentina: Depistează cancerul cu 18 luni înaintea altor investigaţii
Cea mai nouă investigaţie de imagistică medicală, examinarea PET CT, este la dispoziţia pacienţilor de la Spitalul Clinic Colentina din luna noiembrie. Această tehnologie permite diagnosticarea afecţiunilor oncologice cu până la 18 luni înaintea celorlalte investigaţii imagistice.
Investigaţia este utilizată cu precădere în sfera afecţiunilor oncologice şi poate evidenţia apariţia unei modificări oncologice cu aproximativ 6-18 luni înaintea celorlalte tipuri de proceduri imagistice disponibile în România la ora actuală, cum sunt examenele CT sau IRM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Principala noastră preocupare, la Spitalul Clinic Colentina, este oferirea unui diagnostic de mare acurateţe, într-un stadiu incipient al bolii urmat de elaborarea unui tratament personalizat adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte. Lansarea serviciilor de PET-CT vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor oncologici, ţinând cont că această patologie are o incidenţă în permanentă creştere şi apare la vârste din ce în ce mai tinere. Pe lângă un act medical de înaltă calitate, acordăm o deosebită atenţie atât impactului psihologic pe care îl are acest tip de afecţiune, cât şi confortului pacientului încă din etapa de diagnostic”, a spus dr. Ioan Bogdan Furtună, director medical la Spitalul Clinic Colentina.
Investigaţia PET-CT este folosită pentru diagnosticare, dar şi pentru a afla stadiul bolii, în timpul tratamentului, precum şi la finalul terapiei.
„Tomografia cu emisie de pozitroni (PET), combinată cu computer tomograf (CT) este cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic disponibilă în prezent la nivel mondial. Principalul beneficiu pentru pacient este evidenţierea unor eventuale leziuni maligne cu aproximativ 6 – 18 luni înainte de apariţia modificărilor structurale anatomice, Această tehnologie, aleasă corect, aduce rezultate remarcabile în managementul pacientului oncologic, prin posibilitatea personalizării tratamentului în fiecare etapă a bolii”, afirmă dr. Irina Manea, medic specialist Medicină Nucleară Spitalul Clinic Colentina.
Investigaţia PET-CT se realizează în general de la baza craniului până în treimea superioară a coapselor şi permite identificarea tumorilor primare, evaluarea metastazelor locale şi la distanţă a acestora, în cadrul unei singure investigaţii.
Procedura oferă informaţii suplimentare şi în cazul leziunilor pentru care examinarea IRM sau CT este neconcludentă sau negativă.
Investigaţia PET CT este o tehnică modernă, non-invazivă, nedureroasă şi uşor de suportat. Doza de radiaţii este mult mai scăzută decât în cazul examinărilor CT.
În România există un număr limitat de centre de Medicină Nucleară şi un număr şi mai mic de aparate PET-CT.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36